Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Sep.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dva zemljotresa potresla obalu Čilea

Dva nova zemljotresa potresla su danas obalu Čilea saopštio je američki Geološki zavod (USGS).

Isti izvor navodi da su potresi bili jačine 6,2 i 5,6 stepeni Rihterove skale sa epicentrima 90 kilometara sjeverozapadno od Valparaiza, odnosno 92 kilometra zapadno od mjesta Ovalje.

Potresi su uslijedili nakon zemljotresa jačine 8,3 stepena Rihterove skale koji je 16. septembra pogodio Čile.

U ovom zemljotresu, koji je izazvao manji cunami, poginulo je 11 lica, 20 je povrijeđeno, a blizu jedan milion ljudi je evakuisano.
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Još dva zemljotresa potresla obalu Čilea

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2015

SANTJAGO - Dva nova zemljotresa potresla su danas obalu Čilea, saopštio je američki Geološki zavod /USGS/...Isti izvor navodi da su potresi bili jačine 6,2 i 5,6 stepeni Rihterove skale sa epicentrima 90 kilometara sjeverozapadno od Valparaiza, odnosno 92 kilometra zapadno od mjesta Ovalje...Potresi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.