Jak zemljotres u Centralnoj Americi

Izvor: Radio 021, 14.Okt.2014, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres u Centralnoj Americi

Jak zemljotres jačine 7,3 stepena Rihterove skale pogodio je obalu Centralne Amerike i ubio najmanje jednu osobu i izazvao upozorenje na cunami.

Zemljotres je registrovan u 21.53 sati po lokalnom vremenu sa epicentrom u Pacifiku, na 170 kilometara jugoistočno od San Salvadora na dubini od 70 kilometara i prema prvim izveštajima zemljotres je bio jačine 7,4 da bi naknadno bio smanjen na 7,3 stepena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Rihtera, saopštila je danas Američka geološka observatorija.

Potres se osetio duž cele centralnoameričke obale od Gvatemale na severu do Nikaragve i Kostarike na jugu i ostrva Honduras.

U Salvadoru je poginuo beskućnik od pada stuba eletrične mreže u gradu San Miguel udaljenom 134 kilometara istočno od prestonice.

Manja materijalna šteta prijavljena je u Salvadoru na lokalnoj bolnici u San Miguelu, a otvorena su klizišta duž autoputa u oblaskoj salvadorskoj državi Usulutan. U Nikaragvi nije bilo znakova materijalne štete.
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.