Jak zemljotres pogodio Japan

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Maj.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres pogodio Japan

Zemljotres jačine 7.8 stepeni Rihterove skale pogodio je obalu Japana, piše "Raša tudej".

Kako pišu strani mediji, epicentar se nalazio u blizini japanskog arhipelaga Bonin, na kojem živi oko 2.000 ljudi.

Prema prvim informacijama, potres se osjetio i u Tokiju, koji je od epicentra udaljen 870 kilometara, ali nema informacija o šteti koju je zemljotres prouzorkovao.

Prvi podaci su pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je zemljotres bio jačine 8.5 stepeni po Rihteru, ali su zvaničnici naglasili da je jačina potresa bila manja.

Zvaničnici Japana obavijestili su da nema opasnosti od stvaranja cunamija.
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Zemljotres u Japanu,   Cunami u Japanu

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Japan: Jak zemljotres, nema cunamija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2015

Veoma snažan zemljotes, jačine 7,8 stepeni Rihterove skale, pogodio je danas područje u blizini japanskog ostrva Ogasavara, a lokalne vlasti su saopštile da nema opasnosti od cunamija...Srećna okolnost je što je do pomeranja tla došlo na izuzetno velikoj dubini, što je znatno ublažili posledice...Japanska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.