Bosanci izgradili školu u Katmanduu

Izvor: Mondo, 22.Jul.2016, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanci izgradili školu u Katmanduu

U regionu Katmandua, u Nepalu, u ugovorenom roku izgrađena je škola za šta je Savet ministara BiH donirao 100.000 KM (oko 51.300 €) kao pomoć nakon razornog zemljotresa koji je naneo veliku štetu ovoj zemlji.

Foto: AP Photo/Niranjan Shrestha

Gradnjom škole rukovodila je Ambasada BiH u Nju Delhiju i nerezidentni ambasador BiH u Nepalu Sabit Subašić, uz podršku direktora "Šanker grupe" Šahila Agarvala, kojeg je Predsedništvo BiH nedavno imenovalo za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << počasnog konzula BiH u Nepalu.

Subašić je istakao da je kamen temeljac za školu svečano postavljen 7. septembra 2015. godine u području Katmandua koje je pretrpelo izuzetno veliko razaranje, te da je Savet ministara BiH inisitirao da BiH izgradi "svoj objekat" u Katmanduu, što se pokazalo kao dobar potez.

Novoizgrađena škola će, uz humanitarni aspekt, imati i veliki simbolični značaj u povezivanju udaljenih, ali bliskih naroda BiH i Nepala, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Škola će uskoro biti svečano otvorena, a planirano je da, nakon okončane procedure, istovremeno bude otvoren i počasni konzulat BiH u Katmandu kojim će rukovoditi Agarval.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.