Izvor: B92, 03.Nov.2010, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotresi u Hrvatskoj i BiH

Zagreb, Sarajevo -- Nakon noćašnjeg potresa u Srbiji, slabiji zemljotresi su danas pogodili i Zagreb, Sarajevo i Mostar.

Zemljotres jačine 3,2 stepena po Rihteru pogodio je u 16.08 sati okolinu Zagreba, javljaju hrvatski mediji pozivajući se na Republički seizmološki zavod.

Epicentar potresa bio je kod Klinča Sela, Paučnjaka i Donje Zdenčine. Iz seizmološkog zavoda poručuju da ne očekuju štete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na objektima.

A pre potresa u Zagrebu, u Sarajevu je u 15.27 zabeležen zemljotres jačine 3,3 stepena po Rihteru. Epicentar je bio na 14 kilometara od Sarajeva, gde takođe nema štete ni povređenih.

Zemljotres je danas pogodio i u Mostar. Evropsko-mediteranski seizmološki centar je na području tog grada u 16.28 registrovao zemljotres jačine 3,4 stepena po Rihterovoj skali.

Epicentar potresa bio je 16 kilometara jugoistočno od Mostara, odnosno 7 kilometara istočno od Blagaja, javila je Fena.

Zemljotres magnitude 5,4 stepena po Rihteru pogodio je noćas Srbiju, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umeren zemljotres kod Zagreba

Izvor: S media, 03.Nov.2010

Umeren zemljotres jačine 3,2 prema Rihterovoj skali pogodio je danas u 16,08 sati okolinu Zagreba, a za sada nema saznanja o mogućoj šteti, saopštila je Seizmološka služba Hrvatske...Epicentar potresa bio je oko 20 kilometara jugozapadno od Zagreba, u području Klinča Sela, Paučnjaka i Donje...

Nastavak na S media...

Zemljotresi u BiH

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 04.Nov.2010, 08:45

Zemljotres jačine 3,4 stepena Rihterove skale pogodio je i Mostar, samo 30 minuta nakon potresa u Zagrebu, piše Sarajevo-x portal. .Epicentar zemljotresa 16 kilometara jugoistočno od Mostara, odnosno sedam kilometara istočno od Blagaja, registrovao je Euromediteranski seizmološki centar u 16.28...

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.