Turski humanitarci pomažu Kraljevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2011, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski humanitarci pomažu Kraljevu

KRALJEVO -

Humanitarne organizacije iz Turske uručile su danas pomoć u odeći u vrednosti od 186 hiljada evra za Kraljevčane najteže pogođene u zemljotresu od 3. novembra u kome je dvoje ljudi poginulo.

"Cilj našeg udruženja SITA i humanitarne organizacije 'Kimse Yok Mu' (u prevodu Ima li koga ovde) jeste da pružimo pomoć i ublažimo patnje svim narodima sveta pogođenim nesrećama, kao i da ublažimo bol koji osećaju", rekao je član Upravnog odbora turskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslovnog udruženja SITA Murad Koč na sastanku s predstavnicima Kraljeva.

Turski humanitarci, koji su razgovarali s gradonačelnikom Kraljeva Ljubišom Simovićem, najavili su da će pomoći obnovu jedne škole ili bolnice u Kraljevu.

Turska humanitarna organizacija "Kimse Yok Mu" nevladina je organizacija osnovana 2004. godine. Na njenom sajtu navedeno je da je ime dobila po uzviku koji se mogao čuti iz ruševina zgrada nakon zemljotresa koji je pogodio Tursku u avgustu 1999. godine.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.