RTS: TV PINK NAM UKRAO SNIMKE

Izvor: Kurir, 04.Nov.2010, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS: TV PINK NAM UKRAO SNIMKE

BEOGRAD - Radiotelevizija Srbije optužila je danas televiziju Pink za "krađu programa" jer je u izveštavanju o zemljotresu u Kraljevu pustila snimak RTS-a i time piratizovala snimljeni materijal javnog servisa. "Zahvaljujući profesionalizmu i odgovornosti naših ljudi iz dopisništva u Kraljevu i susednih gradova, RTS je dva sata posle potresa prvi emitovao materijal sa lica mesta. Bez dozvole i bez oznake da koristi snimke RTS-a, TV Pink je, uprkos upozorenjima, nastavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kršenje zakona i kodeksa profesije", navodi se u saopštenju RTS-a. Čuvajući integritet dopisnika RTS-a iz Kraljeva koji su u noći zemljotresa, zbog nemogućnosti da se jave iz oštećenog studija, putovali do susednih centara kako bi poslali prvu sliku o ovom događaju, RTS će se zbog "krađe programa" obratiti Savetu Republičke radiodifuzne agencije i nadležnim sudskim organima, navodi se u saopštenju koje je potpisao urednik informativnog programa RTS-a Nenad Lj. Stefanović.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTS tuži Pink zbog snimka zemljotresa?

Izvor: Blic, 04.Nov.2010

Kolegijum Informativnog programa Radiotelevizije Srbije (RTS) saopštio je danas da je Televizija Pink, izveštavajući o zemljotresu u Kraljevu, piratizovala snimljeni materijal RTS, zbog čega će se javni servis obratiti Savetu Republičke radiodifuzne agencije (RRA) i nadležnim sudskim organima....

Nastavak na Blic...

RTS optužio Pink za krađu programa

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Nov.2010

BEOGRAD - U izveštavanju o zemljotresu u Kraljevu, televizija Pink neovlašćeno je pustila snimak RTS-a. Nakon upozorenja, i ignorisanja istog, RTS je optužio Pink za krađu programa.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.