Profit Đenerali osiguranja veći 30%

Izvor: B92, 21.Mar.2011, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profit Đenerali osiguranja veći 30%

Rim -- Najveća italijanska osiguravajuća kuća "Đenerali", koja posluje i u Srbiji, povećala je prošle godine čistu dobit za 30 odsto, na 1,7 milijardi evra.

Uvećanju profita "Đeneralija" najviše je doprinelo odeljenje životnog osiguranja, saopštio je predstavnik kompanije.

Čista dobit trećeg najvećeg osiguranja u Evropi nije, međutim, dostigla predviđanja analitičara, koji su očekivali profit od 1,78 milijardi evra.

To osiguranje za sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije dalo nikakvu procenu mogućeg uticaja zemljotresa u Japanu na svoje poslovanje. Analitičari smatraju da bi uticaj na "Đenerali" mogao da bude samo periferan jer ima slabe veze sa japanskim tržištem.

Operativni profit kompanije je lani povećan za 11,7 odsto, na 4,08 milijardi evra. U odeljenju životnog osiguranja operativni profit je porastao za 23,5 procenta, na rekordnih 3,03 milijarde evra.

Ove godine, kompanija očekuje operativni profit u rasponu od četiri milijarde do 4,7 milijardi evra. U životnom osiguranju bi trebalo da bude 2,7 milijadi do 3,2 milijarde evra.

"Đenerali" će za prošlu godinu isplatiti dividendu 0,45 evra po akciji, što je za 29,6 odsto više nego u 2009.

"Đenerali" je usmeren pretežno na tržišta srednje i istočne Evrope, gde posluje u 14 zemalja tog regiona.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Profit Đenerali osiguranja veći 30 odsto

Izvor: Capital.ba, 21.Mar.2011

RIM, Najveća italijanska osiguravajuća kuća 'Đenerali', koja posluje i u Srbiji, povećala je prošle godine čistu dobit za 30 odsto, na 1,7 milijardi evra. Uvećanju profita 'Đeneralija' najviše je doprinijelo odjeljenje životnog osiguranja, saopštio je predstavnik kompanije. Čista dobit...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.