Nije za upotrebu 1.410 objekata

Izvor: Glas javnosti, Beta, 13.Nov.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije za upotrebu 1.410 objekata

KRALJEVO - U Kraljevu su komisije za procenu štete, zaključno sa jučerašnjim danom, stavile 1.410 objekata van upotrebe, dok je za sanaciju predviđeno 5.967 objekata.

Prema rečima člana Kriznog štaba Radojice Kočovića, do juče su komisije pregledale ukupno 8.387 objekata na kojima su prijavljena oštećenja nakon zemljotresa koji je Kraljevo i okolinu zadesio u noći između 2. i 3. novembra.

- Na sanaciji šteta na kućama i zgradama učestvovalo je 411 radnika i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << stručnjaka, među kojima su bili i pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije - rekao je Kočović.

On je dodao da je istovremeno Crveni krst korisnicima Narodne kuhinje i najugroženijim Kraljevčanima uručio 600 paketa hrane.

Posle kratkotrajne kiše koja je sinoć pala u Kraljevu, danas je osvanulo sunčano, ali prohladno jutro. Primetno je da je na gradskim ulicama sve više stanovnika, među kojima su mnogi ponovo došli u Kraljevo u stanove koje su privremeno napustili odlazeći u seoske kuće, vikendice, kod rođaka i prijatelja u područja u kojima je zemljotres naneo manje štete.

Na sve strane se popravljaju kuće i stambene zgrade, a sa visokih zgrada na kojima su rasklaćeni dimnjaci, najveći broj njih je uklonjen velikim hidrauličnim dizalicama.

Gradski Vodovod i danas će cisternama s pijaćom vodom snabdevati sela Sirča i Adrani, koje je zemljotres najviše ugrozio, i u kojima je u mnogim bunarima i izvorima voda neispravna.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.