Nadbiskup Hočevar služio božićnu misu

Izvor: Politika, 25.Dec.2011, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadbiskup Hočevar služio božićnu misu

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar popodne je u Kraljevu služio božićnu misu i poželeo svima u Srbiji da 2012. godina bude godina utehe a ne kriza.

On je u razgovoru sa novinarima poručio građanima da ne treba da gube nadu, niti da se boje što još nije došlo do punog povezivanja sa Evropom.

„To mora biti za nas nadahnuće da još istrajnije radimo i dođemo do pravih rezultata, kojih će sigurno biti”, rekao je Hočevar novinarima.

Katolička crkva >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Kraljevu je od prošlogodišnjeg zemljotresa zabranjena za upotrebu zbog oštećenja, pa je tako i božića misa održana u prostorijama organizacije „PULS” (Pokret udruženih lokalnih samouprava), koja od tada pruža gostoprimstvo katoličkoj zajednici u Kraljevu.

Nadbiskup Hočevar je izrazio zadovoljstvo što je došao u Kraljevo, jer su, kako je rekao, braća i sestre katoličke crkve raspršeni su po čitavoj Srbiji, pa je ovo prilika da im se svima približi.

Praznik Hristovog rođenja je praznik Božije blizine, a ujedno je i prilika da se ljudi jače povežu i stvaraju civilizaciju ljubavi, koja čovečanstvu omogućuje napredak, rekao je Hočevar.

On je izrazio zadovoljstvo što je danas u Kraljevu obavio i krštenje dvoje dece i čestitao roditeljima i župskoj zajednici na tome. Beogradski nadbiskup je kazao da radovi na oštećenoj crkvi Svetog Mihovila u Kraljevu, sagrađenoj 1933. godine, još nisu počeli, jer je želja da se hram osigura i za buduća vremena, a ne da se parcijalno poprave oštećenja od zemljotresa.

Katolička crkva i katolička humanitarna organizacija „Karitas” su bili među najvećim donatorima građanima Kraljeva posle zemljotresa koji je ovaj grad pogodio 3. novembra 2010. godine.

„Najvažnije je da damo podstrek. Ne možemo sami dovoljno da pomognemo, ali ako svi daju doprinos, može mnogo toga da se uradi i sa nadom krene u budućnost”, rekao je nadbiskup Hočevar.

Tanjug

objavljeno: 26.12.2011.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.