KV: Neophodan građevinski materijal

Izvor: B92, 28.Nov.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KV: Neophodan građevinski materijal

Kraljevo -- Građevinci su u Kraljevu utvrdili da je do sada stoprocentno oštećeno oko 200 kuća. Ukoliko se obistine prognoze, građevinskog materijala neće biti dovoljno.

U četvrtu i petu kategoriju zgrada sa oštećenjima od 50 do 70 odsto svrstano je oko 20 odsto objekata.

Najveći broj svrstan je u prve tri kategorije sa lakšim oštećenjima, koja mogu brže da se saniraju.

Štab za vanredne situacije je započeo raspodelu građevinskog materijala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u prigradskom naselju Higijenski zavod u Kraljevu onim domaćinstvima čije su kuće u zemljotresu pretrpele oštećenja u prve tri kategorije.

Za sve Kraljevčane čije su kuće, na osnovu izveštaja stručnih komisija za procenu štete, pretrpele teža oštećennja, kategorije četiri i pet, raspodela će započeti po završetku projekata sanacije. I za ovaj posao je neophodna pomoć građevinskih inženjera.

U Kraljevo i dalje pristiže pomoć, no ukoliko se obistine prognoze inženjeraca, da su čak i štete za saniranje obimnije, građevinski materijal će tek biti neophodan građanima.

Siromašna kraljevačka privreda i šteta koja se procenjuje na više od 100 miliona evra, uz svu do sada pristiglu pomoć, neće uspeti da tako brzo i jednostavno sanira sve posledice.

Iole pristojan život očekuju svi Kraljevčani a naročito oni čije su kuće za rušenje. Ugovor za njihov krov nad glavom biće potpisan u utorak sa proizvođačima montažnih kuća, ali i sa tim ugovorom ugroženi će u najboljem slušaju bti useljeni tek za mesec dana.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.