Inženjerska komora Srbije donirala Kraljevu

Izvor: S media, 28.Dec.2010, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inženjerska komora Srbije donirala Kraljevu

Inženjerska komora Srbije (IKS) saopštila je danas da je donirala Kraljevu ukupno 1,9 miliona dinara za obnovu oštećenih objekata u zemljotresu i da aktivno učestvuje u stručnoj i logističkoj podršci tom gradu.

IKS je u 2010. imala oko 30 odsto više aktivnosti u svom radu, od kojih je najvažnija pružanje pomoći Kraljevu, rečeno je na današnjoj sednici skupštine komore.

Unicef i partneri opremaju škole u Kraljevu

Tokom ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << komora je organizovala veliki broj seminara i akcija, realizovala razne projekte i započela seriju seminara na temu "Energetska efikasnost u domaćinstvima i zgradama", koji će se održavati do kraja sledeće godine.

IKS ističe da su u toku ove godine mnoge institucije prepoznale nezavisnost i nepristrasnost Suda časti komore.

Počela isplata poplavljenim domaćinstvima

Inženjerska komora Srbije je osnovana Zakonom o planiranju i izgradnji iz 2003. godine, radi unapredjenja uslova za obavljanje stručnih poslova u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, projektovanja, izgradnje objekata i drugih oblasti značajnih za planiranje i izgradnju.

Članovi Komore su inženjeri arhitektonske, gradjevinske, mašinske, elektrotehničke, saobraćajne, tehnološke i inženjeri drugih tehničkih struka, kao i diplomirani prostorni planeri, kojima je komora izdala odgovarajuću licencu.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Inženjerska komora Srbije: uvećanje aktivnosti od 30 odsto

Izvor: Economy.rs, 28.Dec.2010

Danas je, u Beogradu, održana Šesta redovna sednica Skupštine Inženjerske komore Srbije na kojoj je predsednik Komore, profesor dr Dragoslav Šumarac upoznao članove Skupštine sa bitnim elementima iz Izveštaja o radu Komore između dve sednice kao i o planovima za narednu godinu.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.