Japan: Jak zemljotres i tornado

Izvor: B92, 04.Sep.2013, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: Jak zemljotres i tornado

Tokio -- Snažan zemljotres jačine 6,9 stepeni Rihterove skale pogodio je jug Japana, od kojeg su se tresle zgrade u Tokiju. Jak tornado pogodio je istočne delove zemlje.

Zvaničnici su saopštili da nema opasnosti od pokretanja cunamija.

Za sada nema izveštaja o eventualnoj šteti ili povređenima.

Epicentar zemljotresa registrovan je na dubini od 400 kilometara, na oko 580 kilometara južno od Tokija.

Pozivajući se na svedoke, japanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediji su javili da se zemljotres osetio duž većeg dela južne obale.

Kompanija Tepko, koja upravlja Fukušimom, objavila je da nisu uočeni problemi na ovoj nuklearnoj centrali, prenele su agencije.

U Japanu su zemljotresi česta pojava. U martu 2011. godine u zemljotresu jačine devet stepeni Rihtera, koji je pogodio severoistok Japana, i potom pokrenuo cunami, više od 18.000 ljudi je poginulo

Jak tornado pogodio je istočne delove Japana, lomeći prozore i noseći krovove sa kuća, od kojih su neke teško oštećene, ali, za sada, nema izveštaja o povređenima.

Najteže je u gradu Jaita, severno od Tokija, gde nema struje, kuće su pretrpele velika oštećenja, a odleteo je i krov sa školske fiskulturne sale.

Zbog nestanka struje ne rade semafori u gradu, prenosi AFP.

Tornado je juče pogodio istok Japana, samo dva dana pošto je opustošio druge gradove u istoj oblasti. Najveća šteta je tada pričinjena gradu Košigaja, severozapadno od japanske prestonice, u kome su 63 osobe povređene, a oko 110 kuća uništeno ili oštećeno.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu,   Zemljotres

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snažan zemljotres u Japanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2013

Snažan zemljotres jačine 6,9 stepeni Rihterove skale pogodio je jutros južni deo Japana, od kojeg su se zatresle zgrade u Tokiju, a zvaničnici su saopštili da nema opasnosti od pokretanja cunamija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.