Uhapšen zbog lažne dojave o bombi

Izvor: RTS, 03.Avg.2010, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog lažne dojave o bombi

Pripadnik vehabijskog pokreta Semed Jašarević uhapšen u Sarajevu zbog toga što je uputio lažnu dojavu o postavenoj bombi na koncertu Zdravka Čolića na stadionu Koševo.

Pripadnici MUP Kantona Sarajevo uhapsili su pripadnika radikalne selefijske grupe Semeda Jašarevića koji je uputio lažnu dojavu o postavljenoj bombi pred početak koncerta Zdravka Čolića 31. jula na stadionu Koševo u Sarajevu, javljaju sarajevski mediji.

Policija je dojavu o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bombi primila uoči početka koncerta uz poruku "Bit će vam kao u Bugojnu", a u tom trenutku je na stadionu bilo desetine hiljada posetilaca.

Bojeći se panike i stampeda, policija je odmah uputila pripadnike kontradiverzine zaštite koji su detaljno pregledali stadion i utvrdili da se radi o lažnoj dojavi i da nema razloga da se koncert prekine.

Kako prenosi Sarajevo-x.com, portparol MUP Kantona Sarajevo Irfan Nefić potvrdio je da je jedno lice uhapšeno, a da će tokom dana imati više informacija.
Pogledaj vesti o: Koncert Zdravka Čolića

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lažna bomba na Čolićevom koncertu ?

Izvor: S media, 03.Avg.2010

Pripadnici MUP Kantona Sarajevo uhapsili su pripadnika radikalne selefijske grupe Semeda Jašarevića koji je uputio lažnu dojavu o postavljenoj bombi pred početak koncerta Zdravka Čolića 31. jula na stadionu Koševo u Sarajevu, javlja danas sarajevski mediji...Policija je dojavu o bombi primila...

Nastavak na S media...

Radikalni vehabija Semed Jašarević uhićen zbog lažne dojave o bombi na Čolinom koncertu

Izvor: Cafe.ba, 03.Avg.2010

Pripadnici Ministarstva unutarnji poslova MUP Kantona Sarajevo (MUP KS) uhitili su pripadnika radikalne selefijske skupine Semeda Jašarevića (44) koji je uputio lažnu dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi pred početak koncerta Zdravka Čolića 31. srpnja na stadionu Koševo u Sarajevu.

Nastavak na Cafe.ba...

Lažna dojava o bombi na koncertu Zdravka Čolića

Izvor: Svet plus, 04.Avg.2010, 13:16

Koncert Zdravka Čolića koji je održan 31. jula na sarajevskom stadionu "Koševo " kasnio je zbog lažne dojave o bombi.

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.