„Glavo luda” u Pozorištu na Terazijama

Izvor: Politika, 07.Jun.2012, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Glavo luda” u Pozorištu na Terazijama

Premijera mjuzikla inspirisanog pesmama Zdravka Čolića biće održana 21. septembra u Čačku. – Prvo beogradsko izvođenje sedam dana kasnije 28. septembra

Ideja da pesme Zdravka Čolića mogu dobiti pozorišno čitanje, tačnije formu mjuzikla, i prvih rečenica teksta čija je potka večna zabranjena ljubav ali i put uspeha provincijskog rok benda koji najpre osvaja Beograd a zatim svet – >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u glavi Nikole Bulatovića sazrevala je više od deset godina. Kako ističe glumac Bulatović, pisac teksta i reditelj novog mjuzikla „Glavo luda” Pozorišta na Terazijama, prve rečenice komada nastale su toplog leta pre 11 godina uz Čolićevu pesmu „Produži dalje” koja se vrtela na radiju.

Premijera komada posvećenog duhu osamdesetih godina 20. veka, ali pročišćenog od preterane nostalgije, biće održana 21. septembra u Čačku (repriza 22), dok je beogradsko izvođenje zakazano za 28. septembar (reprize 29. i 30).

Koautor na tekstu Nataša Drakulić i Danica Nikolić, zadužena za adaptaciju, ističu da su zadovoljne kako je prvobitna ideja Nikole Bulatovića pretočena u konačnu formu.

U komadu će biti 19 songova, a dirigent i aranžer Ivan Ilić zadužen je za novo „pakovanje” svima poznatih i popularnih pesama.

– Čak 17 pesama je odabrao Nikola Bulatović još u početku nastajanja ovog komada. Sada se poigravamo i veliko je zadovoljstvo ali i odgovornost da numere koje su standard naše muzičke kulture uobličimo u mjuzikl – pojasnio je Ilić.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 7. juna. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

A. C.

objavljeno: 07.06.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.