Izvor: Blic, 22.Jul.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema opravdanja za policiju

Slučaj motocikliste Gorana V., koji je, vozeći na zadnjem točku, udario i usmrtio na pešačkom prelazu u centru Novog Sada dvanaestogodišnjeg dečaka, još jedna je u nizu potvrda da saobraćajna policija nije uspela da se izbori sa divljanjem motociklista na gradskim saobraćajnicama.

Novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju, kojim su predviđene rigorozne kazne, primenjuje se više od pola godine. U policiji su tada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tvrdili da su dobili moćno oružje i da će stati na put i bahatim motociklistima. Postavlja se onda pitanje kako je moguće da su centralne gradske ulice i bulevari faktički postali trkališta na kojima se vozi 200 na sat, gde često stradaju nedužni.

Odgovor je jasan. Policija ne radi dobro svoj posao. Opravdanja poput zastarele opreme ili rizika od upuštanja u jurnjavu za motociklistima zbog saobraćajnih nesreća više ne piju vodu. Sami su obećali da će problem biti rešen postavljanjem specijalnih kamera, ali je to i dalje faktički mrtvo slovo na papiru.

Policija mora pod hitno da pokaže da je u stanju da kontroliše stanje na ulicama. U suprotnom će se tragedije poput ove iz Novog Sada dešavati sve češće.
Pogledaj vesti o: Zakon o saobraćaju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.