Radni dan o mobingu, volontiranju i Bramercu

Izvor: S media, 11.Maj.2010, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radni dan o mobingu, volontiranju i Bramercu

Radni dan u parlamentu protekao je danas u raspravi o predloženim zakonima o sprečavanju zlostavljanja na radu i o volontiranju, a u skupštinskom holu bilo je reči o predstojećoj poseti glavnog tužioca Haskog tribunala Serža Bramerca i misije MMF-a Beogradu.

Obrazlažući zakone na dnevnom redu, ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić rekao je da će se donošenjem zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu brže i lakše rešavati takvi slučajevi, ali i da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će se smanjiti broj sudskih sporova u vezi zlostavljanja na radu, jer predložena rešenja predvidjaju mogućnost rešavanja spornih pitanja posredovanjem.

Poslanici vladajuće većine istakli su takodje da će usvajanje predloženog zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu sprečiti i u znatnoj meri smanjiti mobing u svim pojavnim oblicima.

Opozicione SRS i D S S ukazale su da mobing postoji i u Skupštini Srbije i navele da je predloženi akt nedorečen i da je jedini način sprečavanja zlostavljanja na radu primena odredbi Krivičnog zakonika.

U holu Doma Narodne skupštine ministar Ljajić, koji je i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, rekao je da očekuje da će izveštaj o saradnji Srbije sa tribunalom, koji glavni tužilac tog suda Serž Bramerc treba da podnese u drugoj polovini juna, biti pozitivan.

Uoči dolaska Bramerca u Beogradu, Ljajić je kazao da je Srbija učinili sve da u potpunosti ostvari saradnju sa Tribunalom, a operativne aktivnosti u ispunjavanju preostalih obaveza odvijaju se svakodnevno.

On je, odgovarajući na pitanje novinara o predstojecim razgovorima sa predstavnicima MMF-a, kazao da očekuje da će u razgovorima Srbija dobiti podršku za povećanje sredstava za socijalnu zaštitu, kao i da će zemlja dobiti četvrtu tranšu kredita.

U skupštini je održan i Odbor za finansije na kojem je odlazeći guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić rekao da su devizne rezerve trenutno na rekordnom nivou od 11 milijardi evra i da "u pregovorima sa Medjunarodnim monetarnim fondom neće biti priče o tome kako će se povući dodatna sredstava pošto je očito da Srbiji nisu ni potrebna".

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović primila je 24 studenta nekoliko fakulteta, koji će narednih godinu dana pohadjati program studentske prakse u republičkom parlamentu, a predstavnici misije OEBS održali su sastanak sa skupštinskim izveštačima na kojem se razgovaralo o uslovima izveštavanja iz najvišeg zakonodavnog tela.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici danas o mobingu i volontiranju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2010

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas četvrtu sednicu prolećnog zasedanja objedinjenom načelnom raspravom o zakonskim predlozima o sprečavanju zlostavljanja na radu i o volontiranju...Poslovnik predviđa mogućnost postavljanja pitanja i traženje obaveštenja svakog utorka i četvrtka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Većina poslanika očekuje pozitivan izveštaj Bramerca

Izvor: Vesti-online.com, 12.Maj.2010, 16:41

Poslanici vladajuće većine i pojedinih opozicionih stranaka izrazili su danas očekivanje da će izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca nakon njegove posete Beogradu biti pozitivan i da će se na taj način ubrzati proces evrointegracija zemlje...Šefica poslaničke grupe "Za...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.