Žena je napravila zvezdu od mene

Izvor: Blic, 10.Dec.2009, 06:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena je napravila zvezdu od mene

Miroslavu Iliću predstoje dva velika slavlja. Večeras će na koncertu u „Sava centru" proslaviti 59. rođendan, a za Novu godinu na trgu u Zaječaru 39 godina braka sa svojom suprugom Gordanom.



Na obe proslave biće prisutna njegova publika, koja ga prati i podržava već 41 godinu. Umetnik koji je otpevao mnoge neprolazne hitove već je isplanirao i proslavu pola veka rada. „Rezervisao sam 'Beogradsku arenu’ za 10. decembar 2012. godine", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << optimistično priča legenda narodne muzike.

Sve ulaznice za koncert u „Sava centru" odavno su rasprodate i uprkos tome što Miroslav svake godine za svoj rođendan peva u Beogradu, interesovanje publike je ogromno.

- Iako su ovi moji decembarski koncerti već postali tradicionalni, uzbuđenje pred susret sa publikom ne jenjava i čini mi se da je iz godine u godinu sve jače. Imam pozitivnu tremu i jedva čekam da izađem pred publiku - priča Miroslav uoči koncerta.

U današnje vreme kada mnogi brakovi pucaju, a posebno kada je reč o ljudima sa estrade, Miroslav i njegova Gordana su već 39 godina zajedno. Kažu da se ne vole kao prvog dana - vole se još više!

- Kada smo se venčali, ona je imala 18, a ja 20 godina. Ne mislim da je ljudima sa estrade teže nego drugima da sačuvaju brak. Sve je to isto. Razlika je samo u tome što kada se mi razvedemo, to se objavi na sva zvona po medijima - priča Miroslav.

Kaže da je njegov recept za dugovečnu ljubav - poverenje i kompromisi.

- Moja žena je jaka kao zemlja. Gordana je napravila Miroslava Ilića. Bio sam sklon da se zadovoljim prosečnim, ali ona je verovala da sam najbolji i da svojim radom to treba i da dokažem. Zaista ne bih uspeo da nije nje. Nikada mi nije dala da padnem, a bio sam sklon tome. Najteže je bilo na početku karijere kada sam kao patrijarhalno vaspitani provincijalac uleteo u vrtlog koji je u suprotnosti sa mojim shvatanjem morala i poštenja. Ko zna da li bih se sa svim tim uspešno izborio da nije bilo Gordane - priča zvezda narodne muzike.

Miroslav uveliko priprema novi CD. Večeras na koncertu premijerno će otpevati dve pesme; jednom će otvoriti, a drugom zatvoriti koncert.

I otac u publici

Među publikom će se, kao i svake godine, naći i Miroslavljev 85-godišnji tata Života. Osim njega, iz rodnih Mrčajevaca dolazi i ceo FK Orlovac, čije je Miroslav Ilić predsednik.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.