Uhapšeno 56 osoba zbog korupcije

Izvor: RTS, 04.Dec.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 56 osoba zbog korupcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su prethodnih dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili 56 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela.
U akcijama koje su, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sprovedene na teritoriji Beograda, Novog Sada, Pančeva, Smedereva, Zaječara, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Prokuplja, Pirota i Novog Pazara uhapšeni su osumnjičeni koji su koruptivnim krivičnim delima oštetili budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica za više od 8,4 miliona evra, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ovde možete pogledati saopštenje MUP-a o akcijama hapšenja 
Takođe, u akciji usmernoj na suzbijanje sive ekonomije zaplenjeno je 31.627 boksova cigareta različitih marki bez akciznih markica, vrednosti oko 50 miliona dinara.
Među uhapšenima su i bivše odgovorno lice Aerodroma "Nikola Tesla", četiri policijska službenika, bivši stečajni upravnik preduzeća "Zastava Kovačnica u stečaju", kao i zaposleni u preduzećima "Železnice Srbije", "Poštanska štedionica" – ekspozitura Vršac, u Banci "Inteza" – ekspozitura Pančevo i "Jugobanci – JU banci" AD Kosovska Mitrovica, kao i vlasnici i odgovorna lica u privrednim društvima.
U sklopu akcije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili korupitivna krivična dela, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 40 osoba.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UHAPŠENO 56 osoba zbog korupcije!

Izvor: Mondo, 04.Dec.2017

Među uhapšenima i bivši čelnik aerodroma "Nikola Tesla", policijski službenici, bivši stečajni upravnik preduzeća "Zastava Kovačnica u stečaju", zaposleni u preduzećima "Železnice Srbije", "Poštanska štedionica", u banci "Inteza"....Foto: MONDO..U više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog...

Nastavak na Mondo...

Uhapšeno 56 osoba zbog korupcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2017

U više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, proteklih dana je uhapšeno 56 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.