Sumaglica duž rečnih tokova i po kotlinama

Izvor: RTS, 08.Nov.2014, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumaglica duž rečnih tokova i po kotlinama

Magla smanjuje vidljivost i otežava saobraćaj na području Požege, Negotina, Zaječara, Leskovca i Vranja, a sa sumaglicom treba računati na putevima dužinom rečnih tokova i po kotlinama, saopštio je Auto moto-savez Srbije.

U većem delu Srbije preovlađuje umereno do potpuno oblačno vreme, ali bez padavina, osim u planinskim predelima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centralne Srbije, kao i na jugu zemlje, gde prema najavama meteorologa ima uslova za slabu kišu, prenosi Tanjug.

AMSS podseća vozače da su od 01.11. do 01.04. po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Izvan naseljenog mesta obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Prema informacijama JP Putevi Srbije, na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Od 23.10. do 15.11.2014, u okviru planiranih radova došlo je do izmene režima saobraćaja na obilaznici oko Beograda, zbog zatvaranja trake od semaforizovane raskrsnice ispred tunela Straževica do petlje Orlovača.

Radovi su obezbeđeni saobraćajnom opremom i signalizacijom i saobraćaj je preusmeren vertikalnom signalizacijom na Kružni put.

U okviru izgradnje Obilaznice oko Beograda - petlja "Batajnica", zbog izvođenja radova na uklanjanju nadvožnjaka "Batajnica" i izgradnje pristupnih saobraćajnica od 03.03.2014. došlo je do potpune obustave saobraćaja na pravcu Beograd - Novi Sad u oba smera u zoni nadvožnjaka "Batajnica".
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OPREZ Sumaglica na putevima, smanjena vidljivost

Izvor: Blic, 08.Nov.2014

Magla smanjuje vidljivost i otežava saobraćaj na području Požege, Negotina, Zaječara, Leskovca i Vranja, a sa sumaglicom treba računati na putevima dužinom rečnih tokova i po kotlinama, saopštio je danas Auto moto savez Srbije...U većem delu Srbije preovlađuje umereno do potpuno oblačno vreme,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.