Saobraćajac sprečio sudar voza i kamiona

Izvor: Blic, 21.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćajac sprečio sudar voza i kamiona

BOR - Saobraćajac Policijske uprave u Boru Novica Repedžić sprečio je preksinoć na pruzi Zaječar-Prahovo kod fabrike kreča u Zagrađu veliku tragediju, koju je mogao da izazove kamion koji se pokvario baš na šinama.

Repedžić je na raskrsnici nedaleko od ove fabrike bio na dežurstvu kontrolišući saobraćaj, i u jednom trenutku opazio da se na pruzi udaljenoj od njega stotinak metara odvija prava drama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kamion jednog privatnog preduzeća ugasio se baš u momentu kada je prelazio preko pruge.

- Vozač je bio unezveren jer nije znao šta da radi. Sve vreme je osluškivao sa koje će strane da naiđe voz kako bi mu pošao u susret. Nije imao nikakvo rešenje jer su na kamionu sa teretom i prikolicom blokirali točkovi. Videvši da je na pomolu nesreća, otrčao sam do fabrike i alarmirao dežurne kako bi se upozorili dispečeri ili signalom zaustavili voz koji je trebalo da naiđe - kaže Repedžić.

Ovaj saobraćajac je potom otrčao do drugog pogona gde je alarmirao radnika na utovarivaču kako bi pokušao da sa pruge ukloni zablokirani kamion.

- Bilo je kao na filmu jer nismo znali kada će voz da naiđe, da li je mašinovođa upoznat da je pruga blokirana i o kakvoj je kompoziciji reč. Sekundi su prolazili kao večnost, a napetost je rasla. Kada smo pomerili grdosiju, svima je pao veliki kamen sa srca, pogotovo što smo kasnije saznali da je kompozicija bila zapravo šinobus sa putnicima - kaže Novica.

Načelnik saobraćajne policije u Boru Aleksandar Marinković nije krio zadovoljstvo što se drama završila hepiendom, tim pre jer se odigrala na pružnom prelazu gde je pre nekoliko godina nastradao vozač kamiona privatne firme „Dupli", u čiji je teretnjak udario voz.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.