Saobraćaj otežan zbog izlivanja reka

Izvor: RTS, 23.Apr.2010, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj otežan zbog izlivanja reka

Zbog izlivanja reka i klizišta, saobraćaj je otežan u delu Republike. Oprez zbog odrona i udarnih rupa. Na granicama se čeka do pola sata.

Saobraćaj u Pčinjskom, Pomoravskom i Zaječarskom okrugu otežan je zbog izlivanja reka, velikog broja odrona i klizišta, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Zbog izlivanja Velike Morave, saobraćaj je obustavljen na putu Paraćin-Raševica, a zbog izlivanja Timoka neprohodan je put >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zaječar-Veliki Izvor.

Vozačima savetujemo veoma opreznu vožnju na magistralnom putu M-1 (autoput E-75), na deonici od Pečenjevca do Preševa, naročito kroz Grdeličku klisuru.

Većih odrona ima i na magistralnom putu koji od Surdulice vodi ka Vlasini, a ima i lokalnih puteva koji su trenutno neprohodni zbog vode na kolovozu.

Zbog izlivanja Južne Morave, neprohodan je regionalni put R-221, deonica od Đunisa do Deligrada, a na nekim lokalnim putevima se saobraćaj obavlja otežano.

Neprohodan je i regionalni put R-124a od Leskovca ka Donjoj Jajini, jer je,zbog klizišta propao deo kolovoza. Saobraćaj se otežano obavlja preko mosta na reci Jablanici, na regionalnom putu R-214 kroz Pečenjevce.

Putnička vozila se na graničnim prelazima zadržavaju oko 30 minuta u oba smera.

Na putevima kroz klisure i useke učestali su odroni, oprez se savetuje i zbog udarnih rupa na većini putnih pravaca.

Na snazi je zabrana saobraćaja preko mosta "Gazela" u oba smera za sva teretna vozila preko 3,5 tone.

Zbog klizišta na autoputu E-75, u smeru od Beograda ka Nišu, na deonicama od Vrčina do Malog Požarevca, kod Begaljičkog brda, i  na prevoju "Mečka", pre Ražanja, saobraća se na dve kolovozne trake. 

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona i oni se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Na magistralnom putu M-22, deonica Novi Sad - Srbobran, potpuno je obustavljen saobraćaj preko starog, Sentandrejskog nadvožnjaka i saobraćaj je usmeren na novi.

Zbog oštećenja nadvožnjaka u Pančevu, na Novoseljanskom putu, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima preko 3,5 tone nosivosti. 

Na magistralnom putu M-5 Čačak-Požega-Užice, na deonici Uzići-Požega-Asanovac, kolovoz je oštećen što iziskuje sporiju vožnju.

Zbog radova na raskrsnici magistralnog puta M-5 i regionalnog R-102, saobraćaj je preusmeren kroz Kruševac.

Zbog klizišta, na delu magistralnog puta M-21, na obilaznici oko Valjeva, vozila se usmeravaju kroz Valjevo.

Zbog radova na mostu preko Zapadne Morave na magistralnom putu M-5, deonica Preljina-Kraljevo (na ulazu u Adrane), saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na sanaciji mosta preko Zapadne Morave, na ulazu u Kraljevo, na magistralnom putu M-23.1, deonica Kragujevac-Kraljevo preko Vitanovca, saobraćaj je potpuno obustavljen.

Na deonici magistralnog puta M-2 Rožaje-Kosovska Mitrovica, u zoni graničnog prelaza Mehov Krš, saobraćaj je izmenjen zbog radova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Saobraćaj otežan zbog izlivanja reka i klizišta

Izvor: Blic, 23.Apr.2010

Saobraćaj u Pčinjskom, Pomoravskom i Zaječarskom okrugu otežan je zbog izlivanja reka, velikog broja odrona i klizišta, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije...Zbog izlivanja Velike Morave, saobraćaj je obustavljen na putu Paraćin-Raševica, a zbog izlivanja Timoka neprohodan je put Zaječar-Veliki...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.