Plaćeni ubica likvidirao narko-dilera

Izvor: Blic, 14.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaćeni ubica likvidirao narko-dilera

ZAJEČAR - Profesionalni ubica, pred oko dvestotine kupača, u nedelju po podne likvidirao je Sašu Stojkovića (28) iz Zaječara na bazenu „Kraljevica" u ovom gradu. Stojković je, veruje se, ubijen u obračunu narko-grupa u Srbiji, saznaje „Blic".

Mesto zločina: Napadač je ubio Stojkovića pred oko dvestotine kupača

Stojković je sedeo za stolom u kafiću pored bazena kada je mladić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obučen u crno i sa fantomkom, bez imalo napora preskočio ogradu visoku dva i po metra, hladnokrvno prišao Stojkoviću, uperio pištolj u njega i sa razdaljine od pola metra ispalio mu tri hica u potiljak. Nakon toga, otrčao je do ograde, preskočio je i pobegao.

Kupači su pozvali ekipu Hitnu pomoć i policiju, ali je ubica u tom trenutku već odmakao od mesta zločina. Policija je detaljno pretražila mesto na kome je likvidiran Stojković. Uviđajna ekipa iz Beograda našla je tragove na ogradi, ali još nije poznato koliko će to pomoći u rasvetljavanju zločina. Nađena je i jedna čaura kalibra 7,65 milimetara, koja će se, nakon obdukcije, uporediti sa mecima kojima je pogođen Stojković.

Odmah posle ubistva blokirani su izlazi iz grada, a pretresani automobili koji se kreću iz Zaječara. Veruje se da je ubica imao saučesnika, koji ga je posle zločina čekao u blizini i pomogao mu u bekstvu. Sumnjalo se da je pobegao na crvenom motoru i da je stigao čak do Beograda. Policija je u nedelju uveče zaustavljala motocikliste u Beogradu, ali bez uspeha.

- Iako za sada nemamo osumnjičene, verujemo da je ubistvo namerno izvedeno na spektakularan način da bi poslužilo za nauk drugim poslovnim saradnicima. Ovim načinom pokazano je da niko ne može da se sakrije ako prekrši određena pravila. Ubica je odlično poznavao Stojkovićevo kretanje, pa pokušavamo da utvrdimo ko je iz njegovog okruženja bio upoznat s tim detaljima - kaže sagovornik „Blica" iz policije.

Iako ubica još nije uhapšen, u policiji sumnjaju da je Stojković ubijen u obračunu narko-gangova.

- Stojković je hapšen nekoliko puta. Iako imamo saznanja da je bio glavni snabdevač drogom u Timočkoj krajini i da je većina isporuka išla preko njega skoro četiri godine unazad, nikada nismo mogli da mu stavimo lisice na ruke. Nijedan diler niti narkoman nije ga ocinkario, što govori da je Stojković bio izuzetno jak i da su se plašili da ga izdaju. Poznate su i njegove veze u inostranstvu, posebno u Bugarskoj. Sarađivao je sa njihovim narko-bosovima i u poslednje vreme često je boravio tamo - kaže sagovornik „Blica" iz policije.

Stojković je od punoletstva bio poznat policiji. Pre devet godina osumnjičen je za nanošenje teških povreda i za krađe. Dve godine kasnije napao je policajca, a bio je osumnjičen i za razbojništvo. Protiv njega je 2004. podneta prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja. Pre mesec dana Stojković se zaleteo svojim automobilom na policajca, koji je skočio u stranu i izbegao udarac. Bio je sedam dana u pritvoru i protiv njega je podneta prijava zbog napada na službeno lice.

Kako „Blic" saznaje, Stojković je trenirao bodi-bilding i boks, ali je izbačen iz bokserskog kluba zbog tuče koju je izazvao. Nigde nije radio, ali je imao veliki novac. Nedavno je kupio BMW kojim se i dovezao do bazena. U nedelju, pre posete bazenu, bio je na svadbi kod druga. On je gotovo svakog dana u isto vreme dolazio na bazen i uglavnom sedeo u bašti kafića baš na stolici na kojoj je i ubijen.

U beloj knjizi, koju je MUP Srbije izdao 2001. godine, Saša Stojković označen je kao član organizovane kriminalne grupe iz Zaječara koja se bavila prodajom droge. Kao vođa grupe se navodi Slobodan Milkić, zvani Boce kockar.

Penzionisani general MUP-a Boro Banjac, inače bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, smatra da je Stojković likvidirao profesionalac.

- Malo je neobično da se ubica pojavi na takvom mestu kao što je bazen i pred toliko ljudi. Bio je siguran u sebe, priseban i nije ga uhvatila panika. To svedoči da je profesionalac i da vešto barata oružjem. Pored toga, očito je odlično poznavao žrtvu - kaže Banjac.

On napominje da to ne znači i da su se družili, već da je Stojkovića pratio kako bi analizirao njegove navike i postupke.

- Ubica može da bude i iz lokalnih kriminalnih krugova, jer je maskiran prišao žrtvi. Nesumnjivo je da je imao i logističku podršku, saučesnike koji su ga dovezli i čekali dok završi posao i pomogli mu u bekstvu - zaključuje Banjac.

Policija zaštitila novinare

Sat posle ubistva, ekipe nekoliko TV stanica otišle su na bazen da snime prilog o ubistvu. Međutim, naišli su Stojkovićevi drugovi, počeli da se svađaju sa novinarima, iz kamera izvadili kasete i izbrisali snimljen materijal. Zapretili su da će svaki novinar „koji objavi bilo šta o njihovom drugu" biti likvidiran. Zaječarska policija je zbog pretnji odmah privela i odredila dvodnevni pritvor Igoru P. (30) i Miljanu M. (29) i protiv njih će biti podneta krivična prijava zbog sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti. Policija je saopštila da će, u skladu sa zakonom, štititi novinare koji obavljaju svoj posao. Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je napad na novinarske ekipe. U saopštenju se naglašava da su se inspektori Policijske uprave u Zaječaru sukobili sa napadačima i novinarima omogućili bezbedan odlazak, ali i da je napad ponovljen ispred redakcije „Za media", iz koje su izveštavali novinari.

„Napadači su sačekali reporterske ekipe, oštetili im kameru, oteli kasetu i zapretili novinarima smrću ako objave šta se dogodilo. Novinarske ekipe televizijskih kuća zatražile su nakon toga policijsku zaštitu", naveo je NUNS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijen glavni narkodiler

Izvor: Kurir, 15.Jul.2008, 08:37

ZAJEČAR - Zaječarska policija podnela je krivičnu prijavu za krivično delo teško ubistvo protiv zasad još nepoznatog počinioca, koji je prekjuče oko 18 sati na gotovo filmski način na gradskom bazenu u Zaječaru, pred oko skoro 800 kupača, likvidirao Sašu Stojkovića (28) iz ovog grada. Stojković...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.