Nagrada Zoranov brk dodeljena Branimiru Brstini

Izvor: N1 televizija, 17.Dec.2016, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Zoranov brk" dodeljena Branimiru Brstini

Za najboljeg glumca na 25. Danima "Zorana Radmilovića" u Zaječaru proglašen je Branimir Brstina za tumačenje uloge Dankana u komadu "Makbet" Ežena Joneska u režiji Anđelke Nikolić izvođenju Ateljea 212.

"Branimir Brstina je snagom svog dara i ogromnom energijom, bravurozno predvodeći glumački ansambl, ostvario ulogu dostojnu velikog Zorana Ramilovića. Podjednako uverljiv kao uplašeni vlastodržac, osioni >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vladar, surovi egzekutor i izmanipulisani muškarac, Brstina je pametno odabranim glumačkim sredstvima demonstrirao svu slojevitost i moć svog glumačkog izraza. Njegov Dankan je, s jedne strane bio ubedljiva Joneskova replika na Šekspira, a sa druge slika i prilika ovovremenih vladara", navedeno je u obrazloženju odluke žirija.

Žiri je radio u sastavu Milija Vuković, predsednik, Miloš Latinović, i Željko Hubač, a nagradu je uručio Hubač.

"Želim da vam se zahvalim za poštovanje prema pozorišnoj umetnosti kojom se bavio Zoran i kojom se bavimo svi koji se bavimo ovim poslom. Hvala što pratite, što nagradama što aplauzima topozdravljate, hvala vam na tome što čuvate njegovo ime, što ste svesni da je to veoma važno kao i zbog svih koji zbog vas dolaze. U to ime želeo bih da napomenem koliko je važno setiti se svih onih koji nisu stigli i nisu doživeli to da dobiju "Zoranov brk", rekao je Brstina.

On je pomenuo Marinka Madžgalja, Milorada Mandića Mandu i Sonju Savić.

"Moja drugarica sa klase koja nas je ranije napustila Sonja Savić. Jedan izuzetno zanimljiv moguć nosilac ove nagrade, koji je pre četrdeset godina umro a to je Slobodan Đurić -'Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo'. Verujem da su oni tamo dobro, da se dobro snalaze, da ne puštaju brkove, briju ih. I da su na dobrom mestu, čekajući da dođu oni koji su preostali", rekao je Brstina.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.