Marić: Povećana opasnost od poplava

Izvor: B92, 26.Maj.2012, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Povećana opasnost od poplava

Beograd -- Na području Bora, Zaječara, Valjeva i juga Srbije u noći se očekuje jaka kiša što povećava opasnost od bujičnih poplava. U opštini Koceljeva vanredna situacija.

Takođe, može doći i do pokretanja klizišta, rekao je za B92 Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

"U noći između subote i nedelje očekuje se velika količina padavina i prosleđena je naredba svim opštinskim štabovima da budu u pripravnosti, a svi regionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << timovi sektora su upućeni na krizna mesta", rekao je Marić agenciji Beta.

On je rekao da su prethodne noći zbog padavina pokrenuta klizišta na teritoriji Loznice, Ljubovije i Krupnja, ali da niko nije ugrožen, kao i da se u valjevskom kraju smanjio vodostaj.

"Prosleđena je naredba da se u toku noći prati situacija i da se obezbedi mehanizacija i ljudstvo. Naši članovi su upućeni u krizna mesta", kaže Marić.

On je dodao da ima mnogo klizišta i da je mnogo hektara pod vodom.

Prema najnovijim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vodostaji na pet reka u Srbiji su iznad tačke redovne odbrane od poplava.

Granica je pređena u Jaši Tomiću na Tamišu, Kusiću na Neri, Lešnici na Jadru, Mojsinju na Južnoj Moravi i Leskovcu na Veternici.

Danas se očekuje porast Timoka, Mlave i Peka, a na manjim vodotocima iz njihovog sliva, koji su bujičnog karaktera, može doći do izlivanja, kao i u slučaju Zapadne, Južne i Velike Morave.

U opštini Koceljeva vanredna situacija

Opštinski štab za vanredne situacije doneo je odluku da se u šest sela na području opštine Koceljeva proglasi vanredna situacija, zbog opasnosti od ponovnog izlivanja reke Tamnave, izjavio je Miodrag Tadić, načelnik za privredu, poljoprivredu i turizam i član Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Vanredna situacija uvedena je u selima Donje Crniljevo, Galović, Gradojević, Ćukovine, Goločelo i Kamenica.

Tanjugu je u Štabu za vanredne situacije rečeno da su svi putevi na području opštine Koceljeva prohodni.

Tamnava, koja se pre nešto više od 24 časa izlila i poplavila 56 kuća i oko 1.200 hektara oranica, povukla se u korito i za sobom ostavila mulj i ogromnu štetu.

"Prema prvim izveštajima Komisije za procenu štete, procenjuje se da je voda napravila štetu u iznosu od oko 120 miliona dinara. Zbog toga smo se obratili za pomoć Vladi Srbije. Pored kuća, voda je napravila štetu i na poslovnim objektima, kao i na stovarištu građevinskog materijala i magacinu stočne hrane", rekao je on.

"Tamnava je najviše oštetila njive sa kukuruzom i detelinom. Iako je nepovoljna vremenska prognoza, koja predviđa da će u narednim satima ponovo biti padavina, nadamo se da će korito Tamnave moći da primi novu kolićinu vode", kazao je Tadić.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marić: Pred nama noć sa obilnim padavinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2012

BEOGRAD -..Na području Bora, Zaječara, Valjeva i juga Srbije u narednoj noći se očekuje jaka kiša što povećava opasnost od bujičnih poplava i pokretanja klizišta, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić..."U noći između subote i nedelje očekuje se velika količina...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Povećana opasnost od poplava

Izvor: BKTV News, 26.Maj.2012

Na području Bora, Zaječara, Valjeva i juga Srbije u noći se očekuje jaka kiša što povećava opasnost od bujičnih poplava. U opštini Koceljeva vanredna situacija.. Takođe, može doći i do pokretanja klizišta, rekao je Marić za B92, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.. 'U...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.