Mali vatrogasci iz Kule treći u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2018, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali vatrogasci iz Kule treći u Srbiji

Desetočlana ekipa devojčica uzrasta od šest do jedanaest godina dobrovoljnog vatrogasnog društva "Kula 1877" osvojila je bronzanu medalju na državnom prvenstvu vatrogasnog podmladka koje je ove godine održano u Zaječaru. Najmlađe Kuljanke treće mesto su osvojile u konkurenciji šest stotina mališana iz svih krajeva naše zemlje.

Jedna od polaznica vatrogasnog podmlatka bila je Jana Keković kojoj se najviše dopalo društvo.

"Bilo je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zaječara, bilo je iz Užica, iz Beograda, iz Guče... Bilo je 37 ekipa i među njima mi," kaže Jana.

"Super je i jako je dobar osećaj zato što smo ipak treće mesto, a mi se nismo ni nadali tome," iskrena je bila Sonja Vučinić.

Njena drugarica Simona Miljanić potvrdila je iznenađenje rezulatom i rekla da su neki imali malu tremu.

"Ali izgurali smo do trećeg mesta, tako da su svi zadovoljni," zaključila je na kraju.

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Kule, pored zrenjaninskog i novosadskog ima najdužu tradiciju u Vojvodini, a uspesi na takmičenjima rezultat su velike posvećenosti radu sa najmlađim kategorijama kaže Perica Samac, komandir dobrovoljnih kulskih vatrogasaca.

"Kulsko DVD društvo ima jako dugu tradiciju. Ja radim već trideset dve godina, trideset druga godina kako radim sa decom pionirima. Znači, jako dugo radimo. Mi imamo i mušku ekipu koja kreće u septembru sa radom. Vidite ovu decu, za dve godine, ćemo doći u ovo vreme ponovo da ih snimimo kad budu prvaci države i budu išli u Evropu," rekao je Perica Samac.

Na državnom prvenstvu u Zaječaru u organizaciji Vatrogasnog saveza Srbije ukupno trideset sedam ekipa učestvovalo je u kviz takmičenju sa dvadeset teoretskih pitanja i u dve praktične vatrogasne discipline.
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.