Izvor: Danas, 16.Dec.2015, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaka Srbija zasad bez kandidata

Beograd - Saša Mirković, predsednik Skupštine opštine Zaječar, juče je podneo ostavku na tu funkciju i to dva dana pre održavanja zakazane sednice na kojoj su odbornici trebalo da se izjasne da li će on i ubuduće predsedavati gradskim parlamentom. U izjavi za Danas Mirković navodi da je na taj čin bio primoran kako bi zaštitio kolege odbornike iz njegovog novog pokreta Jaka Srbija, koji danima trpe pritiske i ucene i to od ljudi koji nisu iz Zaječara i koji u crnim džipovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << "špartaju" ovim gradom.

Na pitanje da li će Jaka Srbija, obzirom da ima većinu u Zaječarskom parlamentu, 29 odborničkih mesta, od ukupno 50, predložiti novog kandidata za predsednika Skupštine, Mirković odgovara da njegova stranka neće predlagati nikoga, uprkos tome što za to mesto ima dobre kadrove .

"Nećemo bojkotovati rad parlamenta, ali se nećemo ni laktati oko vlasti. Podržaćemo sve dobre odluke. Sačekaćemo da li neko drugi ima odgovarajuće kadrove za novog predsednika Skupštine Zaječara. Podržaćemo njihov predlog samo ukoliko podrže ženu kandidata za predsedavajućeg parlamenta", ističe Mirković . Na pitanje da li to znači da Zaječar ulazi u nestabilnu fazu, on odgovara da je grad u toj nestabilnoj situaciji od trenutka kada je odlučio da ode od naprednjaka.

Mirković napominje da funkcija nije sve u životu ."Mi živimo u nedemokratskom društvu. Za takvu Srbiju nismo se borili i hoću ovim da pokažem da postoji i druga Srbija, ona koja zna da razmišlja i da bude lojalna svojim saborcima i građanima, koji su nam dali poverenje na izborima", ističe Mirković. On dodaje da su dani iza pokazali koliko su pojedinci "bahati i samoživi, i koliko su zaljubljeni u sebe i poteze koji vuku iako se oni kose sa svim pravilima demokratskog društva".

Poziv naprednjacima

Saša Mirković poziva sve stranke u Srbiji, "a posebno vladajuću, da konačno ispuni obećanje i promeni izborni zakon kako bi građani znali za koga glasaju i da će ih taj stvarno predstavljati nakon izbora". Odbornici Skupštine opštine Zaječar 17. decembra imaće samo mogućnost samo da konstatuju ostavku aktuelnog predsednika zaječarskog parlamenta.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.