Aleksić: Medijana ispunila očekivanja festivala Constantinus, večeras izmena programa

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jun.2023, 04:44

Aleksić: "Medijana" ispunila očekivanja festivala "Constantinus", večeras izmena programa

Gostujući u emisiji “15 minuta” Južnih vesti direktor Festivala umetničke muzike Constantinus Igor Aleksić govorio je o organizaciji festivala, održivosti, ali i problemima sa kojima se sureću kulturni radnici u Nišu i Srbiji. Najavio je da će druge večeri festivala, umesto najavljenog gudačkog kvinteta iz Zaječara koji su zbog bolesti sprečeni da dođu, večeras od 19:30 nastupiti ambijentalni duo Blue Sonos u arheološkom nalazištu “Medijana” i predstaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << album rađen za američko tržište.

Od inicijalne ideje da se Festival Constantinus održava u “Medijani” do realizacije prethodilo je 12 festivalskih izdanja, a Igor Aleksić naglašava da je postojao strah da li će “Medijana” ispuniti sve koncertne uslove, međutim, kako je Aleksić rekao u emisiji, akustika je bila skoro pa savršena.

Govoreći o organizaciji festivala u prostorima kakav je arheološki park, postoji problem koncipiranja programa, ali i mogućnost rešavanja bilo kakvih potencijalnih otkazivanja koncerata. Aleksić je u emisiji najavio i da će druge večeri festivala, večeras od 19:30, nastupiti bend koji nije bio predviđen - Blue Sonos duo, koji će publici pružiti drugačiji ambijent u kojem će i “Medijanu” doživeti drugačije.

Prvo veče otvoreno je fantastičnim koncertom naših sugrađana. Vokalni ansambl Konstantin, na festivalu Constantinus u letnjikovcu cara Konstantina. Dali su i više nego što mogu, publika je bila oduševljena i to je bio pravi koncert za otvaranje ovogodišnjeg festivala. Večeras iz zdravstvenih razloga gudački sastav iz Zaječara, pa će umesto njih doći ambijentalni Blue Sonos duo i predstaviće album rađen za američko tržište i jedva čekam da publika čuje to u baš onom prostoru - rekao je Aleksić.

Aleksić je u emisiji “15 minuta” zaključio i da Nišlije imaju želju i potrebu da prisustvuju ovakvim organizacijama i opovrgnuo ustaljenu floskulu da narod ne interesuje kultura, već naglasio da je u pitanju višedecenijsko stavljanje kulture u zapećak lošim produkcijama i potenciranjem određenih potkultura koje publiku ne interesuju.

Celu emisiju možete pogledati u videu na vrhu teksta.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.