Završen drugi Musicology festival

Izvor: Mondo, 27.Jul.2015, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen drugi Musicology festival

Muzički festival Musicology zatvoren je nastupom Gregori Portera.

Foto: Musicology festival

Zatvaranje drugog po redu festivala koji propagira "neki novi i bolji zvuk" obeležila je Gregorijeva nestvarna pojava, baršunast glas i publika koja nije mogla da zadrži suze.

Nakon što je koncert završen i Gregori vriscima vraćen na binu da još jednom pesmom pozdravi prepune terene, publika se premestila na letnji scenu kluba Bitefartcafe, gde je još jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nastupio Qzama kvartet, ovaj put u slobodnoj improvizaciji.

Najlepši trenutak večeri se dogodio upravo u klubu, kada je Gregori još jednom izašao na binu i u intimnoj atmosferi, nekolicini srećnih slušaoca otpevao "Brown grass".

Da podsetimo, na drugom Musicology festivalu koji je trajao od 23- 26. jula, nastupili su: The Brand New Heavies, Liv Warfield and New Power Generation Hornz, Electro Deluxe, Duško Gojković, Ničim izazvan, Marčelo i Napeti Kvintet, Qzama kvartet, GroovyMan, El Jazzyra, St. Louis i naravno Gregory Porter.

Kao i prošle godine, Musicology je bio skrovište i mesto sastajanja jednog drugačijeg Beograda i Srbije, koji će se na istom mestu sastati i sledeće godine, na trećem izdranju festivala.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Musicology festival zatvoren nastupom Gregorija Portera i suzama radosnicama

Izvor: Blic, 27.Jul.2015

Sinoć je zatvoreno drugo izdanje Musicology festivala, nastupom Gregorija Portera na krcatim teniskim terenima Kalemegdana...Zatvaranje je obeležila Gregorijeva nestvarna pojava, baršunast glas i publika koja nije mogla da zadrži suze. Čak i najjači bi poklekli kada Gregori pusti glas, toliko ubedljivo,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.