ZVEZDINA PENAL SREĆA 5 od 6, samo je Milan bio koban

Izvor: 011vodič.com, 14.Avg.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDINA PENAL SREĆA 5 od 6, samo je Milan bio koban

Sreća sa “bele tačke” za klub iz Ljutice Bogdana. U trofejnoj istoriji Crvene zvezde šest puta su odlučivali penali u evropskim takmičenjima, a najtrofejniji srpski klub kao pobednik je izašao čak pet puta.
Kvota u kladionici MaxBet na pobedu Liverpula protiv Čelsija u Superkupu Evrope je 1.70. Meč se igra u Istanbulu u sredu od 21 čas.
Svima je u sećanju Bari i finale Kupa evropskih šampiona 29. maja 1991. godine kada je četa Ljupka Petrovića stigla >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << na krov Starog kontinenta protiv Olimpika iz Marselja. Svih pet izvođača su bili precizni tada. Jedino je u lošem sećanju ostala magla u Beogradu kada je pre 31 godinu Milan na Marakani uspeo da prođe dalje posle dva susreta koja su završena sa 1:1 protiv slavnog kluba sa San Sira.
Prvi put crveno-beli su šutirali jedanaesterce 1975. godine i bili uspešniji od velikog Reala. Zatim slede taj kobni duel sa Milanom, veliki trijumf u Bariju, a do sledećem penal ruleta čekalo se do 1998. godine kada je Zvezda eliminisala francuski Mec. Tada je trener bio Milorad Kosanović. U ovom milenijumu Zvezda je eliminisala kiparsku Omoniju 2012. godine, a sada je to uspelo generaciji koju uspešno predvodi Vladan Milojević. Na Parkenu je pao Kopenhagen posle hičkokovske serije u trećeg kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Crveno-beli su čak četiri puta bili neprecizni u danskoj prestonici (Marin, Jevtović, Simić i Jovančić), ali je sve to nakoknadio sjajni golman Milan Borjan. On je odbranio tri jedanaesterca fudbalera Kopenhagena, dok su Fišer i Hrvat Bartolec promašili ceo gol.
Zvezda je na korak do Lige šampiona. Neka bude sreća i protiv Jang Bojsa. Ne bi se niko bunio da opet penali odluče. Procenat uspešnosti sa “bele tačke” kluba iz Ljutice Bogdana je odličan u evro kupovima.
LUDNICA Kako su mediji u okruženju videli Zvezdin herojski podvig u Kopenhagenu?


The post ZVEZDINA PENAL SREĆA 5 od 6, samo je Milan bio koban appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Koliko vredi Zvezda, a koliko Jang Bojs?

Izvor: 011vodič.com, 14.Avg.2019

Još korak do sna zvani Liga šampiona. Prošle godine je u plej-ofu za evro elitu pao austrijski Salcburg posle drame, a sada na putu fudbalerima Crvene zvezde stoji Jang Bojs. Švajcarski šampion se tek sledeće nedelje uključuju u evropsko takmičenje. To bi trebalo da bude prednost za četu Vladana...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.