Izvor: Njuz.net, 05.Jan.2024, 15:11

Vlada razmatra povratak obaveznog studiranja pre diplomiranja

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 5. januar 2024, (Njuz) Ministarka prosvete u tehničkom mandatu Slavica Đukić – Dejanović najavila je danas mogućnost povratka obaveznog studiranja pre dobijanja fakultetske diplome. U izjavi za Njuz ona je navela da će Vlada i Ministarstvo prosvete zvanično pokrenuti proceduru i inicijativu ka predsedniku Republike Srbije da se donese odluka o tome da se diploma ne može dobiti bez završetka fakulteta.
– Predlog Ministarstva prosvete jeste da obavezno studiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << mora da bude preduslov za sticanje diplome. Za sada imamo podršku većeg dela Vlade, čekamo još da predsednik Vučić proceni da li bi ta odluka naišla na podršku šire javnosti jer od toga najviše zavisi kakva će odluka biti donešena – rekla je ministarka.
– Mi imamo potrebu za obrazovanim ljudima. U poslednjih 11 godina obavezno studiranje nije bilo preduslov za diplomiranje i sada praktično imamo 11 generacija diplomaca koji nemaju nijedan jedini dan proveden na fakultetu čiju diplomu imaju – objasnila je Đukić – Dejanović.
Kako Njuz nezvanično saznaje predsednik Vučić je pozdravio ovu inicijativu Vlade ali je doneo odluku da, za sve one koji žele da steknu akademsko zvanje, studiranje pre sticanja diplome neće biti obaveza već samo preporuka.
Soko Sokolović
The post Vlada razmatra povratak obaveznog studiranja pre diplomiranja appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.