Izvor: Beta, 09.Jun.2016, 14:19 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Više od 400 kuvara na Šampionatu Srbije u Nišu
Više od 400 kuvara iz 20 evropskih zemalja okupilo se danas na trećem internacionalnom gastro šampionatu Srbije koji se održava na Niškom sajmištu.Kuvari profesionalci i kuvari amateri nadmetaće su u toku današnjeg i sutrašnjeg dana u pripremanju jela sa roštilja, ribljih čorbi i gulaša, pica i jela iz medjunarodne kuhinje.Prema rečima Zorana Miraševića iz gradskog Udruženja ugostitelja i turističkih poslenika, po prvi put u Nišu biće organizovano takmičenje u pripremanju hrane u boksovima."Takmičar je sam u kuhinji i ima na raspolaganju različite namirnice, ali sam odlučuje koje jelo će spremati. Činiće to pred žirijem kojim će predsedavati čuveni kuvar Stevo ...
Od riblje čorbe i roštilja do pice na gastro-šampionatu u Nišu
Izvor: JužneVesti.com, 09.Jun.2016
Najbolji šefovi kuhinja u Evropi, kao i popularni kuvar Stevo Karapandža, ocenjuju jela oko 300 takmičara iz 21 zemlje koji se nadmeću u raznim kategorijama na Međunarodnom gastro-šampionatu danas otvorenom u Niškom sajmištu...Kulinari, kako profesionalci, tako i amateri, takmiče se u spremanju...
Jagnjeća čorba za 1.000 ljudi – PRSTE DA POLIŽEŠ
Izvor: juGmedia, 09.Jun.2016
NIŠ – Ovogodišnji Medjunarodni gastro šampionat u Nišu ostaće upamćen po rekordnom broju takmičara iz Srbije – preko 400 iz 20 evropskih zemalja, ali i po tome što će kuvari iz Makedonije spremiti jagnjeću čorbu za 1.000 porcija...Makedonci su sa pripremom čorbe krenuli danas oko podneva...