Venera u srcu Sunca: Ovih dana ostvarite ono što stvarno želite

Izvor: B92, 24.Mar.2021, 09:56

Venera u srcu Sunca: Ovih dana ostvarite ono što stvarno želite

Znak Ovna predstavlja početak, inicijativu, entuzijazam, snagu, vitalnost – prelaskom Sunca u ovaj znak počinje proleće – početak nove astrološke godine, početak novog životnog ciklusa nakon hladnoće, stagnacije i smrti koje predstavlja zima.

Sunce je u znaku Ovna egzaltirano. Sunce predstavlja sam život, svest, ego, a egzaltacija donosi preuveličavanje, preterivanje, ushićenje, prenaglašenost. I baš ta prenaglašena volja za životom je i potrebna da razbije ledene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zimske okove, baš to ushićenje je neophodno da nas sve probudi iz zimske učmalosti, baš ta preteranost nam treba da bi život iznova krenuo, u još jedan ciklus.

Dan nakon što je Sunce zakoračilo u znak Ovna, za njim se uputila i Venera. Venera koja predstavlja ljubav, našu sposobnost da volimo, koja predstavlja harmoniju, potrebu za uživanjima – bilo u emociji, bilo u materijalnim stvarima. A Venera u Ovnu konkretno predstavlja snagu emocija, snagu strasti, snagu želje za ostvarenjem i borbu za sve ono što hoćemo, želimo. Venera u Ovnu predstavlja ratnicu koja neće da čeka, koja je vrlo direktna, iskrena i koja ne želi i ne može da se folira. Dok su u prethodnom periodu Venera i Sunce ruku pod ruku putovali kroz znak Riba – mnogi od vas su ostali zatečeni potpunim rasulom u svom ljubavnom životu, potpunom nedefinisanošću, problemima, bilo je puno snova i mašte ali izuzetno malo realizacije i ostvarenja istih.

Obzirom na to da je Venera egzaltirana u znaku Riba sve je trebalo da bude potpuno obrnuto, ali nije. Zašto? Iz prostog razloga što je Venera bila previše blizu Suncu, a Sunce kao najsjajnije i najtoplije nebesko telo – „spaljuje“ svaku planetu koja mu je suviše blizu. Da se razumemo, ne spaljuje je bukvalno nego je sjaj Sunca zaseni, ona se ne vidi i samim tim – njen uticaj postaje jako mali ili se čak okreće u negativnost. Kada Sunce spaljuje planetu – mi ne vidimo stvari na pravi način – pa tako na primer pomislimo da smo ušli u savršenu ljubavnu priču da bi se nakon nekog vremena ispostavilo da nam je ona donela razočarenje.

Venera je i dalje spaljena od strane Sunca i tako će biti sve dok se ne udalji na makar desetak stepeni od njega, ali sada imamo nešto drugačiju situaciju nego u proteklom periodu. Naime, pod jedan – Venera je sada „pod zaštitom“ Sunca jer je u znaku Ovna Sunce moćno i jedan deo svoje snage „preneće“ na Veneru. Drugo – Venera će u četvrtak i u petak biti toliko blizu Sunca, maltene će „ući“ u njega – i taj fenomen se naziva „u srcu Sunca“.

Dok spaljenost baš i nije neki fenomenalan aspekt i ne donosi dobre uticaje – pa čak i kada tumačimo da je Sunce prenelo deo svoje snage na Veneru – aspekt zvan u srcu Sunca – je izuzetno povoljan i moćan. Naime, dok je Venera u srcu Sunca, ove dve planete u potpunosti sarađuju i ispoljavaju maksimalno dobre uticaje – koji su povoljni bukvalno za sve. Za svaki početak. I nije bitno da li je to ljubavni ili poslovni ili ko zna koji početak – ova dva dana su odlična da u potpunosti ispunimo simboliku ove dve planete – da budemo hrabri, odlučni, iskreni, otvoreni, puni inicijative. Jer, sada podrška za to postoji. Ako nešto želite – pokrenite se. Ukoliko ste u proteklom periodu izgubili bitku – ne brinite, „rat“ traje i sada je moguće da baš vi pobedite.

Ako ste nešto zabrljali – sada je vreme za nov početak. Ukoliko niste mogli da pronađete hrabrost u sebi za neki potez – sada je trenutak da tu snagu otkrijete. Svest i osećanja će u ova dva dana u potpunosti sarađivati i podržavati jedno drugo. Svaki početak pod ovim aspektima biće moćan, snažan i predodređen za uspeh. U ova dva dana važi – tamo gde je srce, tamo sija Sunce. Zato se zapitajte – šta zaista, istinski to vaše srce želi? I šta mislite o tome da pokušate da ostvarite želje srca? Jer kad ćete, ako nećete sad....

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.