Venčanje Harija i Megan će koštati OVOLIKO

Izvor: Mondo, 18.Maj.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venčanje Harija i Megan će koštati OVOLIKO

Pojavile su se informacije o tome koliki su troškovi venčanja britabnskog princa Harija i američke glumice Megan Markl. Venčanje u Vindzoru u subotu, 19. maja. Umesto njenog oca, Megan će pred oltar izvesti Harijev otac - princ Čarls.

Da vas ne držimo u neizvesnosti - venčanje će koštati ukupno oko 40 miliona evra (precizno 41,16), a najveći deo rashoda je za obezbeđenje.

Prema pisanju "Biznis insajdera" (Business Insider), troškove obezbeđenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uključujući angažovanje policijskih snaga, plaća britanska vlada, dok kraljevska porodica snosi sve ostale troškove.

Megan Markl će, navodi isti izvor, sama platiti venčanicu (oko 460.000 evra), a navodno će nositi skupocenu tijaru (oko 600.000 evra), koju će za ovu priliku dobiti od kraljice Elizabete, čija je kolekcija, malo je reći - prebogata.

Poređenja radi, kada su se venčavali princ Vilijam i Kejt Midlton 2011. godine, troškovi su iznosili 28,85 miliona evra.

Takođe poređenja radi - prosečni troškovi venčanja u Velikoj Britaniji su oko 30.000 evra.

Inače, najnovija vest je da će Megan Markl do oltara otpratiti otac princa Harija, odnosno njen svekar - princ Čarls.

Evo i kako su raspodeljeni troškovi:

- Britanska vlada preuzela je na sebe plaćanje celokupnog obezbeđenja od, naravno, novca građana (poreskih obveznika). Prema podacima Press asocijacije Velike Britanije, za venčanje princa Vilijama i Kejt Mildton za ovu stavku bilo je plaćeno oko 7 miliona evra, uključujući i 4 miliona evra za prekovremeni rad policajaca. Moguće je da će sada troškovi za obezbeđenje biti manji, s obzirom na to da se Hari i Megan venčavaju u dvorcu Vindzor, a ne u Londonu, jer je manja teritorija za obezbeđivanje. Prema jednom istraživanju javnog mnjenja, većina Britanaca (57%) smatra da sve troškove venčanja treba da snosi kraljevska porodica. Samo 1% je reklo da vlada treba da plati ceo događaj.

- Troškove venčanja snosi kraljevska porodica, a to podrazumeva hranu, cveće, pozivnice, muziku... Ovo neće biti veliki udar na kraljevsku porodicu, s obzirom na to da kraljica Elizabeta Druga godišnje zarađuje oko 90 miliona evra kroz procenat od "kraljevskog poreza", tačnije od imovine britanske monarhije širom sveta (The Crown Estate).

- Na hranu i piće biće potrošeno više od 580.000 evra, a biće servirana vrhunska vina, viski, koji se pravi u kraljevskim destilerijama. Naravno, neizbežan je šampanjac, a flaša jednog od omiljenih u kraljevskoj porodici - "Bolinže" (Bollinger) - košta 100 evra.

- Porodica Kejt Midlton platila je njenu venčanicu 368.000 evra, a Megan Markl će svoju, navodno, platiti 466.000 evra. Imovina Megan Markl procenjena je na oko 5 milion dolara (zaradila je od uloga i reklamnih poslova). Princ Hari navodno "vredi" 21 milion evra (nasledstvo od majke, princeze Dajana i godišnji "džeparac" koji dobija od oca).

- Osim troškova, ovo venčanje doneće i prihode. Očekuje se da ekonomija Ujedinjenog Kraljevstva na ovom venčanju "bude dobra" oko milijardu evra kroz turizam, marketinška prava...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Princ Čarls će ispratiti Megan Markl do oltara

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Maj.2018

Velika Britanija se sprema za sutrašnje kraljevsko vjenčanje između princa Harija i američke glumice Megan Markl, piše BBC...Posljednje pripreme su u toku, a upravo je objavljena informacija da će Megan do oltara ispratiti princ Čarls, s obzirom na to da je njen otac Tomas zbog bolesti spriječen...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.