VOLITE MAČKE? Saznanje kako nas one zapravo posmatraju će vas RASTOPITI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOLITE MAČKE? Saznanje kako nas one zapravo posmatraju će vas RASTOPITI!

Ovo sigurno niste znali.

Često se vodi debata oko toga da li su bolji psi ili mačke i ko je zapravo prvrženiji svojim vlasnicima. Naučna istraživanja su došla do nekih zanimljivih infotmacija i do podatka da mačke imaju društveno-kognitivne sposobnosti i da nas mogu videti kao svog roditelja.

Kako bi zadovoljila radoznalost svih ljubitelja mačaka, jedan strani medij je objasnio zašto vas mačka vidi kao svog roditelja.

Oni su društvene životinje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Većina mačaka ima društvene potrebe. Mogu se sprijateljiti i komunicirati s drugim životinjama. Oni čak mogu osetiti gubitak. Mačke se takođe pokušavaju družiti i povezati se s ljudima. Zapravo, neki stručnjaci kažu da i mačke misle da smo mi mačke. Veće od njih, ali ipak mačke. Oni vas vide kao porodicu.

Vezani su za vas.

Vaša mačka traži bliskost sa vama. Oni pokušavaju biti uključeni u ono što radite kako biste stvorili osećaj povezanosti. Jednom kada stvore tu vezu, više niko neće moći da je prekine. Ovakvo ponašanje prema vlasniku prisutno je i tokom odrastanja mačaka, što znači da vas vaša mačka vidi kao svog primarnog negovatelja.

Oni su pod stresom kada niste bliski.

Prema nekim istraživanjima, ako se nalazite u sobi s mačkom i ostavite je dve minute na miru, osećaće se nesigurno, što će izazvati stres. Njihov nivo stresa smanjuje se kada se vratite i budete ponovo zajedno.

ISPALE JOJ BRADAVICE: Kija Kockar u nikad vrelijem izdanju - Ovo se od nje nije očekivalo (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.