(VIDEO, FOTO) Sutra premijera filma Put ružama posut

Izvor: Press, 27.Sep.2013, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO, FOTO) Sutra premijera filma "Put ružama posut"

Ovaj igrani dokumentarac baziran je na istorijskim činjenicama i priča o životnom putu srpske princeze Olivere, najmlađe ćerke kneza Lazara i knjeginje Milice, koja je posle Kosovske bitke data kao zalog miru u harem sultana Bajazita Prvog.
Reditelj filma je Marko Novaković, koji je za potrebe ovog filma zajedno sa svojim saradnicima koristio bogatu arhivsku građu i muzejske eksponate.
Lik princeze Olivere tumači Vesna Stanojević, kneginje Milice Tanja Bošković, Despota Stefana >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Dragan Mićanović, a sultana Bajazita Prvog Ivan Jeftović. Princezu Oliveru i Despota Stefana iz mlađih dana tumače Aleksandra Saška Manasijević i Ljubomir Bulajić.
Kroz ovu nesvakidašnju filmsku priču gledaoce nadahnuto vodi Milan Caci Mahailović.

 
U kratkom razgovoru sa glumicom Aleksandrom Saškom Manasijević saznali smo koliko je ovakav jedan projekat zapravo značajan za Srbiju.
Reci nam nešto o filmu u par reči.
U Srbiji ovakvih filmova ima izuzetno malo, a našoj kulturi je neophodno još takvih projekata. Film je pre svega istorijski, baziran na istinitim događajima i govori o Srbiji posle Kosovskog boja. To je ono što će ostati našim potomcima, ono što traje i neće se menjati. To je ustvari najveća vrednost ovog filma.
Kako si se snašla u ulozi princeze Olivere?
 S obzirom da nismo imali tekst, već smo glumili nemo - mimikom i gestikulacijom, nije bilo nimalo lako. Ipak, mislim da sam našla pravi put do uloge.
Pošto si mlada i ovo ti je druga glavna uloga (proslavila si se glumeći glavnu ulogu u filmu "Guča"), kako si sarađivala sa ostatkom glumačke ekipe?
 Svi su bili divni prema meni i što je najvažnije, oduševljeni mojim radom. Reditelj Marko Novaković deli isto mišljenje, što mi je posebno važno.
I za kraj, kakvi su tvoji dalji poslovni planovi?
 Pre svega želim da završim drugu godinu master studija glume od čega me deli jako malo, a ubrzo me čeka i snimanje druge sezone serije "Folk" u kojoj glumim glavnu ulogu pevačice. Posle ćemo videti... 
Pogledajte trejler za ovaj film:

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Premijera filma o princezi Oliveri

Izvor: Akter, 28.Sep.2013, 12:15

Dokumentarno-igrani film "Put ružama posut", o životnom putu princeze Olivere Lazarević biće premijerno prikazan večeras u centru "Sava"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.