Upoznajte najmlađeg tajkuna na svetu

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte najmlađeg "tajkuna" na svetu

Harli Džordan je sve samo ne prosečan osmogodišnjak. Zapravo, on je pravi poslovan čovek! Dok njegovi vršnjaci igraju kompjuterske igrice, prave nestašluke i dosađuju roditeljima, on pregovara sa dobavljačima, kupuje deonice i upravlja svojim Internet "carstvom" klikera.

Maleni biznismen iz Londona svake godine napravi obrt od nekoliko hiljada funti, a ta cifra se konstantno uvećava, dok narudžbine pristižu iz svih delova sveta. Posao sa klikerima je toliko uznapredovao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je Harli morao da zaposli svoju mamu i dva starija brata da mu pomognu.

Iako ima tek osam godina i ide u drugi razred osnovne škole, Hari svoj posao doživljava vrlo ozbiljno i već se ozbiljno nosi mišlju da posao proširi. Naime, Hari želi da proširi svoju kompaniju.

"Moj san je da imam lanac trgovina kao što su 'Hamleys'. Bila bi to najveća prodavnica igračaka na celom svetu u kojoj bi se prodavale najneverovatnije vrste klikera", izjavio je dečak - biznismen.

Posao sa klikerima započeo je sasvim slučajno, sa svojim drugarima se igrao klikerima, a kada im ih je ponestalo, zamolio je majku da mu kupi nove. Međutim, kako na internetu nisu uspeli da pronađu sajt preko koga bi mogli da naruče klikere, Hari je došao na ideju kako bi mogao da pokrene upravo takvu onlajn prodavnicu. Prijatelji mu na početku nisu verovali da on vodi neki posao, smejali su mu se, ali su se stvari sada promenile.

"Obožavam klikere i obožavam što imam svoju firmu. Volim da budem šef i volim kada svi obavljaju svoj posao jer kada nešto krene po zlu, onda nisam isključivo ja kriv", iskren je Harli.

Harli namerava da poslovanje i kompaniju uskoro proširi i na druga tržišta, a plan je da u Kini počne da proizvodi klikere sa svojim imenom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.