Uloga mame me oplemenila

Izvor: Blic, 22.Sep.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uloga mame me oplemenila

Jelena Jovičić, atraktivna i uspešna glumica, pre pet meseci je postala mama malom Mateji i tako je daske koje život znače na određeni period zamenila benkicama, pelenama i igračkama. Od tada se, kako kaže, u njenom životu mnogo toga promenilo, uloga majke ju je oplemenila, a tek sada, pet i po meseci nakon porođaja, osmelila se da prihvati ulogu u predstavi „Orkestar", za koju se tvrdi da će biti novi hit Pozorišta na Terazijama.

- Predstava „Orkestar" je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obrađena verzija komedije Žana Anuja pod imenom „Ženski orkestar". U komadu sve uloge, osim Janoša Tota i Milana Milosavljevića, tumače žene, a priča ogoljava velike glumačke zvezde jednog pozorišta i prikazuje njihovo pravo lice, van lažnog sjaja scene. Jer, zvezde na sceni pokazuju šta umeju, a ovaj komad želi da prikaže kakve su te zvezde privatno - objašnjava Jelena, koja se, zbog sina, premišljala da li da prihvati ulogu Pamele u navedenom komadu.

- Veoma volim svoj posao, ali sam prvo razmišljala da li da prihvatim ulogu zato što imam malu grižu savesti zbog Mateje. Ipak, moj posao je specifičan, tako da mogu da usaglasim sve obaveze i maksimalno mu se posvetim. Pored „Orkestra", vratila sam se i mjuziklu „Čikago", jer želim da se vratim u kondiciju - kaže Jelena, kojoj je uloga majke donela neka nova iskustva koja su joj promenila pogled na svet.

- Uloga majke me je promenila, postala sam staloženija, mirnija, znam šta želim i nekako imam želju da sve svoje vreme posvetim sinu i porodici. Naravno, u svemu treba biti umeren i ne bi trebalo ići u krajnost - iskrena je Jelena koja se, tvrdi, odlično snalazi u ulozi majke, mada i pre porođaja nije sumnjala u to.

- Naravno, uvek ima iznenađenja. Svaki novi dan sa Matejom je dan pun iznenađenja. Nikada ne možete da predvidite šta će se desiti, uvek vas obuzme slatko iščekivanje sledećeg dana, u kome vas stalno očekuje neko novo iskustvo i nova radost - otkriva Jelena i objašnjava koliko joj prija majčinska uloga.

- Biti mama isceljuje, oplemenjuje, to je za mene neka vrsta resetovanja od spoljnog sveta - iskrena je lepa glumica.

Ona je imala veliku podršku svojih drugarica, koje su, nekako, u isto vreme zatrudnele. Među njima su i glumice Bojana Stefanović, koja je mesec dana pre toga rodila sina i Mina Lazarević, koja je nekoliko meseci pre njih dobila devojčicu.

Mojih devet drugarica se nekako porodilo u isto vreme, naravno da se međusobno savetujemo, ali je gajenje dece toliko individualna stvar, pa tu nema nekih utvrđenih pravila za svu decu. Naša deca - Bojanina, moja, Minina... sigurno će se družiti kada porastu, već su se upoznala (smeh), a na Matejinom prvom rođendanu će sigurno biti devet bebica, ali ipak malo više dečaka, zato što je ovo, kako volim da kažem, muška godina - zaključuje Jelena.

Ivana Knežević, Jelena i Maja Noveljić Romčević na čitačkoj probi predstave

„Orkestar" premijerno u oktobru

Premijera predstave „Orkestar", u režiji Saše Gabrića, planirana je za 5. oktobar, a u ovom ostvarenju, osim Jelene Jovičić, zaigraće i Maja Noveljić-Romčević, Ljiljana Stjepanović, Milica Pavlović, Ivana Knežević i Mina Lazarević, koja je takođe napravila manju pauzu zbog rođenja devojčice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.