Ulica Ive Lole Ribara jedinstvena u Nišu zbog ukrašenog drvoreda lipa (FOTO)

Izvor: Beta, 20.Sep.2021, 11:49

Ulica Ive Lole Ribara jedinstvena u Nišu zbog ukrašenog drvoreda lipa (FOTO)

Ulica Ive Lole Ribara u Nišu jedna je od najlepših u tom gradu zbog drvoreda lipa, a svakako je najneobičnija jer je dobar deo stabala u proteklih pet godina ukrašen i oslikan.Ukrašavanje stabala započela je stanovnica ulice, doktorka Boba Milićević Mišić, a potom su joj se pridružile komšinica i njena majka, a do sada je oslikana otprilike polovina drvoreda.Stabla lipa malo po malo dobile su mnoštvo cvetova, leptira, srca i drugih ukrasa i crteža u veselim bojama.Boba Milićević Mišić rekla je za agenciju Beta da su lipe "jedno sveto drvo, drvo starih Slovena" i kako je kazala, ukrašavanjem je želela da im da "malo duše"."Na ideju da počne da ukrašavam lipe u svojoj ulici došla sam zahvaljujući društvenim mrežama, ali i putovanjima u inostranstvo. U glavnom gradu Nemačke postoji 'ulica pod lipama', a u Los Andjelesu je jedan bogati kolekcionar umetnina oko svog privatnog muzeja posadio lipe", kazala je Milićević Mišić.Komšije su sa oduševljenjem prihvatile Bobinu ideju da ukrašava drveće, a jedna devojčica joj se u tome i pridružila."Bili su oduševljeni i uglavnom su me zapitkivali šta sam to radila, zašto se tako igram, ali je mene to smirivalo i ja sam u tome našla smisao. Drugi deo ulice, onaj ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

MNOGI GRADOVI IMAJU ULICU LOLE RIBARA ALI OVAKVU SAMO NIŠ: Pogledajte, jedinstvena je zbog ukrašenog drvoreda lipa (FOTO)

Izvor: Kurir, 20.Sep.2021

Stabla lipa malo po malo dobila su mnoštvo cvetova, leptira, srca i drugih ukrasa i crteža u veselim bojama

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.