U zatvoru se setio još 500 krivičnih dela

Izvor: RTS, 01.Feb.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zatvoru se setio još 500 krivičnih dela

Tridesetjednogodišnji Stjuart Mekormik iz Gločestera, koji je služio zatvorsku kaznu zbog jedne pljačke, "oduševio" je policiju kada je jednog dana pozvao inspektora u svoju ćeliju i priznao više od 500 zločina koje je napravio, a za koje nikada nije bio optužen.

Englez Stjuart Mekormik (31), lopov i narkoman iz Gločestera na odsluženju zatvorske kazne, odlučio je da otvori dušu i prizna svaki zločin koji je počinio u protekloj deceniji, a za koji nije otkriven >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i optužen.

Pripadnici policije koji su ga saslušali, kažu da su bili zadivljeni njegovim fotografskim pamćenjem i detaljima koje je izneo.

Mekormik, već osuđen na 3 godine i 3 meseca zbog provale u julu 2007, pokazao im je sve kuće koje je opljačkao u Gločesteru i okolini i nabrojao sve automobile koje je ukrao, iako se radilo o periodu dužem od 10 godina.

Zapanjeni policajci su onda "zaronili" u arhivu da provere sve to. Trebalo im je više od godinu dana da uporede sve adrese i podatke koje je izneo sa prijavljenim zločinima i sve se poklapalo!

Na kraju se ispostavilo da je ovaj ovisnik opljačkao ukupno 303 kuće i ukrao 201 vozilo, uključujući i teretnjak od 6 tona.

"Njegovo pamćenje je neverovatno. Policija je zadovoljna jer je rešila više od 500 zločina", rekao je Mekormikov advokat Džon Holms.

Pošto je pristao da tesno sarađuje sa policijom i što su, samo zahvaljujući njegovom priznanju, mnogi zločini rasvetljeni, Mekormik je, na ponovnom suđenju, za sve te provale osuđen na 3 godine i 3 meseca, a za krađu onolikih vozila na 6 meseci, pa tako ispada da će mu prethodna kazna koju izdržava od prošle godine, biti samo produžena za 6 meseci.

Tužilac Ijan Feni je u Krunskom sudu u Gločesteru rekao: "Bio je toliko precizan i kooperativan. Jasno je policiji stavio do znanja da želi da očisti dušu od kriminala".

"Zadovoljan sam, jer sam olakšao dušu. Odslužiću svoje i više ne nameravam da se bavim tim poslom", rekao je Mekormik.

Kada izađe iz zatvora, Mekormik će biti poslat u lokalni rehabilitacioni centar.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.