U slučaju nuklearnog rata, možete pobeći ovde

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2016, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U slučaju nuklearnog rata, možete pobeći ovde

Ukoliko vas brinu zategnuti odnosi između Kine, Amerike, Rusije, Indije, Pakistana ili Kim Jong-un i ako ste zabrinuti zbog njihovog testiranja nuklearnog naoružanja, trebalo bi da znate da na svetu postoje mesta na kojima vam ni nuklearni rat ne može ništa.

Ova mesta na svetu znatno su sigurnija od drugih i pružaju mnogo bolje izglede za preživaljavanje usled ovakvih ratova.

Novinar britanskog lista "San" sastavio je listu devet najsigurnijih mesta u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Trećeg svetskog rata.

Najsigurnija lokacija na listi je Island koji je stotinama kilometara daleko od bilo koje potencijalne mete u nuklearnom ratu. Verovatno ne bi bio pogođen ni jednim projektilom, niti bi do njega došlaa radijacija od pogođenih gradova u Evropi ili Severnoj Americi.

Island ima još dve velike prednosti. Prva je da se radi o ribarskoj naciji, koja ne bi ostala bez izvora hrane u slučaju globalnog rata. Druga je da se radi o zemlji s značajnim izvorima geotermalne energije, koja ne zavisi od Sunčeve svetlosti i ne bi bila značajno pogođena nuklearnom zimom koja bi usledila.

Škotski otok Levis je samostatna zajednica udaljena tri sata plovidbe od kopnenog dela škotske. Radi se o ugodnom mestu za život koje ne privlači pažnju velikih sila.

Iako je celu godinu prohladno, preživljavanje je moguće ukoliko posedujete potrebne veštine. Najveća prednost je što će je sve sile koje učestvuju u ratu gotovo sigurno ignorisati.

Najbolje mesto u slučaju nuklearnog rata. Grad je okružen s plodnim oranicama koje je lako braniti od potencijalnih napadača.

Jedna od najudaljenijih kandaskih provincija, nalazi se daleko od svih potencijalnih meta. Dodatna prednost je što se radi o lokaciji punoj rudnih bogatstava, punoj divljači, što bi moglo da osigura i hranu i prirodne resurse za ponovno pokretanje civilizacije.

Najbogatiji grad Južnoafričke republike ima sve prednosti tipične urbane sredine, dok je istovremeno ne predstavlja stratešku metu ni jednoj od nuklearnih sila.

Lako branjivo ostrvo s vojnom bazom, radi se o jednoj od najboljih lokacija za preživljavanje globalnog sukoba.

Švajcarska je uspešno neutralna već nekoliko vekova. Glavni grad Švajcarske lako je odbranjiv, nastanjen vojnim rezervistima, i, poput svih delova te države, nedaleko je od skloništa koja bi mogla spasiti brojne živote u slučaju napada.

Ovo ostrvo jedno je od najudaljenijih mesta na Zemlji, i popularno mesto za ribarenje. Postoje puno gora mesta gde bi mogli da dočekate kraj sveta od tropskog ostrvskog raja usred nečega.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.