Tarantino će  snimati film u Srbiji

Izvor: Blic, 09.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tarantino će snimati film u Srbiji

Poznati holivudski reditelj Kventin Tarantino pregovora sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom „Pinka", da jedan od njegovih novih visokobudžetnih filmskih projekata bude sniman u Srbiji, u Mitrovićevom studiju PFI.

Protekli Filmski festival u Kanu Željko Mitrović je iskoristio da bi promovisao svoj novi filmski studio koji će krajem septembra biti otvoren u blizini Beograda, u Šimanovcima. Njegova filmska kompanija „Pink Films International" je u pregovorima sa dvadesetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << velikih filmskih kompanija u svetu koji će već od jula doći u Beograd da provere kvalitet Filmskog grada i da osmotre potencijalne lokacije u Srbiji.

- Mi smo imali zaista mnogo posla u Kanu. Susreli smo se sa mnogim moćnim i uticajnim producentima iz Amerike, među kojima je bio i tim koji zastupa Kventina Tarantina. Tarantino je oduševljen našom prezentacijom i rekao je da bi voleo da sledeći film snima kod nas, u Srbiji. Za njih je Srbija prepuna egzotike, i to je nešto što nas u ovom trenutku izdvaja od drugih - kaže Željko Mitrović za „Blic" i dodaje: - Rad na izgradnji studija trenutno je najbitniji i moramo da završimo taj posao do početka oktobra. Ponuda je takva da bismo već sad u našim studijima mogli da započnemo snimanje bar dva visokobudžetna filma, a to su filmovi koji koštaju preko pet miliona dolara. Strance privlači kvalitet usluga na svetskom nivou koji možemo da pružimo, a tu su i atraktivne lokacije na teritoriji čitave Srbije. Mislim da su mnogi poslovni ljudi iz sveta filma posle naše prezentacije u Kanu postali svesni da smo mi pravi partneri u regionu Balkana. Za sada su nam prioritet visokobudžetne koprodukcije i radimo na takvim dogovorima, mada imamo obilje ponuda i za niskobudžetne B filmove.

Ako bi došlo do saradnje sa Tarantinom, to bi verovatno bio samo početak uspešna saradnje sa holivudskim režiserima.

Reditelj koji se proslavio filmovima punim nasilja, kao što su „Ulični psi" i „Petparačke priče", uskoro će doći u Srbiju i ovde na burnom balkanskom tlu pronaći dodatnu inspiraciju za svoje buduće projekte. U domaćoj produkciji PFI urađena su do sada dva filma - „Transformer" tandema Karadžić-Koprivica, kao i „Čitulja za Eskobara" Milorada Milinkovića, čija je premijera planirana za jesen.

Cena snimanja

Po Mitrovićevim rečima, ono što je posebno privuklo Tarantina Srbiji jeste cena snimanja kod nas, koja je znatno niža u odnosu na evropske i holivudske standarde.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.