Tajni podaci o ruskim satelitima procureli na internet

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajni podaci o ruskim satelitima "procureli" na internet

Podaci o ruskim kosmičkim letelicama, o čijem pravljenju i lansiranju do sada ništa nije saopštavano javnosti, izloženi su na internetu i može im se slobodno pristupiti.

Kompanija koja je proizvela pojedine elemente tih satelita potvrdila je tu informaciju, a objavljivanje podataka ocenila kao nezakonito.

Nazive satelita, probno-konstruktorskih radova i preduzeća koja ih realizuju, rokove lansiranja i broj uređaja predstavilo je produzeće "Saturn", koje proizvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sunčane baterije i akumulatore za ruske kosmičke uređaje. Kompanija je u nadležnosti „Roskosmosa“.

"Saturn" je potvrdio originalnost objavljenih podataka koji su bili saopšteni na stručnoj konferenciji u Krasnodaru tokom februara.

Materijali s te konferencije su objavljeni na jednom od sajtova s ruskim domenom.

- To je nezakonito izloženo. To je bilo određeno saopštenje na konferenciji koje nije trebalo da izađe u javni prostor - objavio je konstruktor PAO "Saturna" Sergej Lihonosov.

- Preduzećemo odgovarajuće mere protiv onoga ko je to objavio - dodao je on.

"Saturn" je uključen u spisak akcionarskih društava, prema kojima državna korporacija za kosmičku delatnost "Roskosmos" ostvaruje jedinstvenu državnu politiku. Nalazi se na spisku strateških preduzeća Rusije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Poverljivi podaci o ruskim satelitima dostupni na internetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2019

Poverljivi podaci o ruskim kosmičkim letelicama koji do sada nisu bili saopštavani javnosti, dostupni su na internetu i njima se može slobodno pristupiti...Podatke o pravljenju kao i rokove lansiranja kosmičkih letelica, nazive satelita, probnih konstruktorskih radova i preduzeća koja ih realizuju,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.