Sveti gral u nezi kože posle pedesete

Izvor: 011vodič.com, 05.Okt.2020, 00:24

Sveti gral u nezi kože posle pedesete

Vaš um može ići direktno na serume, dnevne i noćne kreme i maske. U stvari, jedan od ključnih proizvoda u borbi protiv bora je hidratantno ulje, jer pored znakova starenja može istovremeno i vrlo efikasno tretirati suvu kožu na licu.
Vremenom se nivo vlažnosti kože smanjuje, uzrokujući suvoću i dehidrataciju, što čini fine linije i bore primetnijim. Ulja za lice ne samo da vlaže kožu, već nude snažno antioksidativno dejstvo, dok zbog svog lipofilnog sastava lakše i brže >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << prodiru u površinski sloj, sprečavajući tako snažniji gubitak hidratacije.
Ova suva ulja, za razliku od tradicionalnih biljnih ulja, ne ostavljaju masne ostatke na koži i odmah se apsorbuju. Međutim, to ne znači da su pogodna za sve tipove kože.
Idealan izbor za suvu i zrelu kožu jekokosovo ulje, ali i ulje avokada, dok su za upotrebu na masnoj koži poželjna ulja lagane teksture poput jojobe i ulja čajevca. Za primetne rezultate preporučuje se nanošenje ulja jednom dnevno – idealno noću – kao poslednji korak rutine nege kože.
Zagrejte proizvod tako što ćete sipati nekoliko kapi na dlanove i nežno ih trljati. Zatim naslonite dlanove na lice i lagano tapkajte od centra ka obrazima da biste ga raširili po celoj koži. Potrebna su najmanje tri meseca da telo proizvede novi kolagen i elastično tkivo. Ako vidite trenutne rezultate, to nije zbog novog kolagena, već zbog hidratantnih efekata proizvoda, jer kada je koža dobro hidrirana, izgled finih linija i bora se poboljšava.
Sadržaj dragocenih hranljivih sastojaka je mnogo veći u uljima za lice nego u kremama, zbog čega upotreba ulja donosi neposrednije i impresivnije rezultate. To naravno ne znači da je upotreba kreme neadekvatan način hidratacije.
Idealno bi bilo da se oba koriste u kombinaciji.

The post Sveti gral u nezi kože posle pedesete appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.