Sveštenici: Mis Indonezije izdala svoje korene

Izvor: Blic, 14.Okt.2009, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveštenici: Mis Indonezije izdala svoje korene

Sveštenici konzervativne indonezijske pokrajine Ačeh izrazili su svoje negodovanje što je pripadnica malajskog naroda Ačeh osvojila titulu Mis Indonezije, piše BBC.

Kvori Sandioriva (18) krunisana je za Mis Indonezije u petak, a za titulu se takmičilo još 38 devojaka.

Sveštenici su izjavili da je ona izdala svoje ačehske korene i osramotila pokrajinu time što nije nosila veo tokom takmičenja.

Ačeh je posebna autonomna oblast u Indoneziji, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << delimično implementirala Šerijatski zakon. Ovo je jedina pokrajina u Indoneziji, najvećoj muslimanskoj zemlji na svetu, koja praktikuje ovaj zakon.

Sandioriva je rođena u Džakarti, ali je njena majka pripadnica Ačeha, što joj je omogućilo da se kandiduje za mis.

Islamski sveštenici u Ačehu kažu da je ona lažno predstavila svoj region i da je trebala da nosi veo na licu, u skladu sa tradicijom pokrajine.

Na pitanje zašto nije nosila veo tokom takmičenja, Sandioriva je odgovorila da veruje da je lepota u kosi i da je ponosna na njenu lepotu.

Kontroverze će verovatno ponovo biti pokrenute naredne godine, kad će Sandioriva učestvovati na takmičenju za Mis Univerzum, gde će morati da se pojavi u kupaćem kostimu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.