Svečano otvoren Exit

Izvor: N1 televizija, 12.Jul.2018, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano otvoren Exit

Egzit (Exit) festival, 18. po redu, počeo je u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Festival je startovao "uz pravi spektakl" i nastup baletana Sergeja Polunjina.

Polunjin je nastupio na glavnoj bini uz pratnju atraktivnog Almazian simfoni (Symphony) gudačkog orkestra sastavljenog od 25 devojaka, koji predvodi jermenski virtuoz na violini Kačatu Almazian (Khachatur), a izvode klasiku u "crossover" stilu.

Nakon ceremonije otvaranja usledio je tradicionalni vatromet, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << posle kojeg na Mejn stejdž izlaze hip-hop zvezde iz SAD Migos i švedski bend Fiver rej (Fever Ray).

Kapije festivala otvorene su u 19 sati, a posetioci su već u ranim popodnevnim satima u velikom broju počeli da pristižu u Novi Sad i na Petrovaradinsku tvrđavu.

Na ulazima nije bilo većih gužvi, a policija i ostale službe obezbeđenja su prisutne u svim delovima Petrovaradinske tvrđave, kao i na ulazima gde je obavezan i pretres posetilaca.

 Baletan Sergej Polunjin je poznat po ulogama u filmskim hitovima "Izdaja", "Ubistvo u Orijent ekspresu", kao i u novom Diznijevom filmu "Krcko Oraščić i četiri kraljevstva", a zapažen je bio i po koreografiji uz pesmu "Take me to church" muzičara Hoziera iz Irske.

Tema ceremonije otvaranja i moto ovogodišnjeg celokupnog festivala je "Exit Freedom", a svečanost će početi u 22.45 na glavnoj bini. Egzit će trajati do 15. jula, a nastupiće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Grejs Džons, Dejvid Geta, Martin Geriks, Frenč Montana, Zigi Marli i mnogi drugi.

Za posetioce je dostupan kamp na kupalištu "Štrand", a punkt za preuzimanje narukvica i zamenu vaučera na Trgu slobode radiće danas do jedan sat iza ponoći, kao i punkt na "Štrandu", dok će "Lovoturs" zamene raditi do nedelje 15. jula od 18 časova do ponoći.

Kartica za plaćanje (Festival Payment Card) biće i ove godine zvanično i jedino sredstvo plaćanja za piće, hranu i ostale proizvode, a organizatori su najavili da će kapije biti otvorene u 17 časova.

Tokom trajanja festivala saobraćaj će se u Novom Sadu odvijati po posebnom režimu, a važiće i privremena zabrana saobraćaja za sva motorna vozila, pre svega u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, od 17 časova do 6 časova narednog dana.

Detalje ima reporter N1 Miodrag Sovilj:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.