Sutra počinje snimanje filma o bombardovanju RTS-a

Izvor: Press, 19.Avg.2013, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje snimanje filma o bombardovanju RTS-a

Kako su saopštili producenti, film će se snimati na više lokacija u samom centru Beograda (prolaza i malih ulica), u Domu kulture Studenski grad, Tehnološko-Metalurškom fakultetu, Radio Televiziji Srbije na Košutnjaku, ulici Tadeuša Košćuškog, parku u Zemunu...

Glavne uloge u filmu "Nebo iznad nas" igraju Nada Šargin (Ana), Boris Isaković (Sloba), Nikola Rakočević (Bojan), Hristina Popović, Tihomir Stanić, Miloš Timotijević, Boda Ninković, Mladen Sovilj... >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Scenario je takođe napisao Grothof, scenograf je Jelena Sopić, kostimograf Dragica Laušević, dok je direktor fotografije Ruben Impens.

Film "Nebo iznad nas govori o tome kako se obični ljudi, u ovom slučaju troje Beograđana čije se sudbine prepliću, snalaze kada su uhvaćeni u zamku nasilne i apsurdne situacije kakva je rat, odnosno bombardovanje Beograda i Srbije.

Film se ne bavi političkim kontekstom bombardovanja već je u prvom planu život glavnih junaka i njihovi međuljudski odnosi u toj specifičnoj situaciji, a centralno mesto u ostvarenju zauzima bombardovanje zgrade Radio Televizije Srbije, navodi se u saopštenju koproducenta filma iz Srbije "Art end popkorn".

Ana (35) je energična glumica Pozorišta "Duško Radović“ koja je fokusirana na održavanje status quo situacije u svom životu. Ona je verna svom dečku, svojoj dugogodišnjoj prijateljici i pozorištu koje voli. To je čvrsto sazidana stvarnost koja joj omogućava da se izbori sa onim što dolazi sa neba.

Međutim, kada njen dečko Marko ode iz Beograda, a njena prijateljica izda principe po kojima su obe živele, na njenom oklopu se pojavljuju prve pukotine...

Sloba (46), tehničar u RTS-u, izgradio je svoj život od pažljivo postavljenih planova, obaveza i strategija. Cene ga i poštuju zbog sposobnosti da životu gleda pravo u oči i da nastavi dalje.

To je atraktivna sposobnost koja je ujedno i njegov oslonac. Ništa Slobu ne može izbaciti iz koloseka, čak ni vesti da će zgradu RTS-a u kojoj radi možda bombardovati. Nakon što je poslao ženu i sina u Crnu Goru, posao tehničara u RTS-u je od vitalnog značaja da bi ih izdžavao.

Što se Bojana (18) tiče (takođe zaposlenog u RTS-u), on je našao utočište u noćnom životu Beograda sa svojim pilulama, svojom muzikom i odanošću hedonističkoj slobodi koja nema nikakve veze sa nacionalizom koji je mnoge inficirao. On živi divlje, anarhistički i neodgovorno. I upravo to kakav je zaista spasiće njegov život.

Tri života. Tri načina sučavanja sa strahom. Jedno Nebo iznad nas.

Film se realizuje u produkciji LEV Pictures iz Holandije, srpski koproducent je "Art end Popkorn" iz Beograda, koji je i izvršni producent. Koproducent iz Belgije je Benoit Roland (kompanija Entre Chien et Loup).

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Sutra počinje snimanje filma "Nebo iznad nas"

Izvor: Kurir, 19.Avg.2013

Film će se snimati u samom centru Beograda, u Domu kulture Studenski grad, Tehnološko-Metalurškom fakultetu, Radio Televiziji Srbije na Košutnjaku, ulici Tadeuša Košćuškog, parku u Zemunu....BEOGRAD - Snimanje debitanskog filma holandskog reditelja Marinusa Grothofa "Nebo iznad nas", koji prati...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.