Srpski tajkuni izazvali nerede ispred ambasade Kipra

Izvor: Njuz.net, 21.Mar.2013, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski tajkuni izazvali nerede ispred ambasade Kipra

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

Demonstranti skandirali policajcima "Idite na Kipar"


BEOGRAD, 21. mart 2013, (Njuz) – Više desetina tajkuna izazvalo je velike nerede ispred ambasade Kipra u Ulici Generala Save Grujića u Beogradu. Nakon kamenovanja ambasade i prevrtanja parkiranih vozila u blizini, tajkuni su se sukobili sa pristiglim snagama policije koje su na njih ispalile suzavac.
Protest je počeo nešto posle 11 časova, kada se ispred ambasade pojavilo desetak biznismena koji su nosili transparente “Ne damo Kipar”, “Vratite nam pare” i “Kipar je srce Srbije”. Do eskalacije je došlo kada se njima pridružila grupa od dvadesetak tajkuna koji su, ubrzo nakon što su ih vozači ostavili nedaleko iz ambasade, počeli da kamenicama i Moltovljevim koktelima zasipaju ambasadu.
- Masa je krenula da skandira “lopovi, lopovi”, dok su prevrtali obližnje kontejnere – izjavio je jedan od stanara iz okolnih zgrada – Osim napada na ambasadu, stradali su i neki obližnji izlozi, a jedan učesnik nereda je viđen kako iz prodavnice tehničke robe iznosi četiri laptopa.
Kako saznaje Njuz, policija je ubrzo došla na lice mesta i sukobila se sa demonstratima koji su ih gađali svim predmetima koji su im bili pri ruci, od aktovki, do lakiranih cipela i mobilnih telefona, sve vreme im preteći da će saznati ko su i da će ih smeniti. Tajkuni su policajcima u jednom trenutku skandirali “Idite na Kipar”.
Demonstantima je ubrzo podršku pružio i ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić, nekadašnji ambasador na Kipru, koji je pozvao policiju na uzdržanst.
- Biznismeni štite elementarno ljudsko pravo, pravo na bezbedost svog novca u stranim bankama, zbog čega će država učiniti sve što je u njenoj moći da im pomogne – izjavio je Mrkić – Ne sumnjam da će  na ovaj protest svi građani Srbije gledati sa simpatijama i da će demonstantima dati istu podršku kao da je reč o njihovom novcu.
Marko Dražić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.