Srpski huligani uništavaju danska peciva

Izvor: Njuz.net, 29.Jan.2012, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski huligani uništavaju danska peciva

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Policija savetuje pekarama da u narednih 48 sati ne prodaju danska peciva

BEOGRAD, 29. januar, 2012, (Njuz) - Beogradska policija privela je kasno sinoć dvadeset huligana osumnjičenih da su tokom subote u više pekara i poslastičarnica na teritoriji glavnog grada uništavali danska peciva.
Kako je naveo Milorad Veljović, direktor policije, u toku je i hapšenje organizatora ove akcije. Prema prvim informacijama, privedeni mladići su pripadnici navijačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << grupa, a kod nekolicine policija je pronašla vatreno i hladno oružje.
MUP navodi u saopštenju povodom ovih incidenata da povređenih nije bilo, ali je načinjena velika materijalna šteta pošto je uništeno više hiljada komada popularnog peciva. Najžešći napad huligana desio se u pekari Hleb i kifle, u neposrednoj blizini Beogradske arene.
- Jutros, oko pola 10 u pekaru je ušlo petnaestak mladića, starosti oko 20 godina. Tražili su da im prodamo sva danska peciva sa kajsijom i ništa nije ukazivalo na neki problem. Nakon što sam peciva spakovala u kesu oni su brzo navukli fantomke i kapuljače na glavu, prosuli su peciva po podu i počeli da skaču po njima, da ih udaraju bejzbol palicama, šipkama i ciglama – priča radnica u ovoj pekari, koja je tražila da ostane anonimna - Svo vreme psovali su pecivu švedsku majku i pretili kako će ga oterati u Norvešku iz koje je i došlo. To je trajalo par minuta ali verujte mi bilo je užasno. Kada su se uverili da nijedno pecivo nije ostalo u pekari pobegli su.
Policija je nakon ovih nemilih scena preduzela sve što je u njenoj moći kako bi sprečila da se slični incidenti ne ponove tokom finalne utakmice Evropskog rukometnog prvenstva između Srbije i Danske.
Od ranog jutra krenulo je legitimisanje svih sumnjivih lica oko pekara u blizini Arene, a pojačane su i kontrole širom grada. Svim pekarama je preporučeno da u narednih 48 sati obustave proizvodnju i prodaju danskog peciva a građanima se savetuje da sa ovom poslasticom ne izlaze na ulicu kako ne bi provocirali huligane. U pekare oko Beogradske arene tokom celog dana neće moći da uđe niko ukoliko nema kartu za današnju utakmicu.
Postojala je bojazan da će huligani doći na ideju da unište sve knjige poznatog danskog pisca Hansa Kristijana Andersena ali policija uverava građane da nemaju razloga za brigu jer su huliganima nepoznate lokacije beogradskih knjižara i biblioteka.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.