Srbi jedini primetili da je u Sloveniji pobedio Srbin

Izvor: Njuz.net, 05.Dec.2011, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi jedini primetili da je u Sloveniji pobedio Srbin

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Domaći mediji narednih dana će otkriti kakvi su politički stavovi ovog Srbina koji je pobedio u Sloveniji

BEOGRAD, 5. decembar 2011, (Njuz) - Mediji u Srbiji jedini su u regionu, a prema nekim indicijama i jedini u svetu, primetili da je pobednik slovenačkih izbora zapravo Srbin.
Urednici skoro svih srpskih Internet portala su uočili pre svih da je Zoran Janković, po svemu sudeći budući slovenački premijer, zapravo srpskog porekla.
- Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << mojoj evidenciji, do sada niko osim srpskih novina nije izvestio o tome da je Janković Srbin. Možemo biti ponosni na domaće istraživačko novinarstvo, jer ovo je najbolji dokaz da ovde još uvek ima sposobnih novinara koji umeju da proniknu u priču brže od novinara u ostalim zemljama - tvrdi Vesna Dobrosavljević, glavna urednica info redakcije B92.
- Sporedna priča u svemu ovome je i to da istražimo kakve političke stavove zastupa gospodin Janković i koje je orijentacije njegova stranka. Prema prvim izveštajima možemo da zaključimo da su tu negde na liniji umerena levica, preko levog centra i centra, preko libertarijanizma pa sve do tvrde desnice. Ono što je sigurno je to da je gospodin Janković, uprkos tome što mu je majka Slovenka, što se poslednjih 50 godina formirao se kao ličnost u slovenačkom okruženju, po svemu sudeći Srbin – dodaje Vesna Dobrosavljević.
Iz Srbije za sada stižu uglavnom komentari podrške pobedniku slovenačkih izbora, kako od građana, tako i od predstavnika srpskih stranaka koji su gotovo jednoglasni u oceni da su Srbi 'dominirali na izborima u Sloveniji'.
Da podsetimo, istog dana kad i u Sloveniji održani su izbori i u Hrvatskoj, ali oni nisu bili preterano zanimljivi domaćoj javnost jer na njima, po svemu sudeći, nije pobedio Srbin.
Prema najnovijim predizbornim ispitivanjima javnog mnjenja u Srbiji, velika je šansa da i na domaćim izborima naredne godine pobedu odnese Srbin.
Viktor Marković
REKLAMA: Srbi učestvovali u pisanju knjige „Ovo nam možda nije trebalo“

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.